Hrvatska
StoryEditor

Francuze najviše zanimaju energetski projekti

05. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastali su se jučer u Banskim dvorima s Charlesom Paradisom, predsjednikom Hrvatsko-francuskog poslovnog vijeća MEDEF-a i izvršnim direktorom Bouygues Construction Concessions, predstavnicima francuskih poduzeća u Republici Hrvatskoj i veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.

Sastanku su nazočili i. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, mr. sc. Boris Lalovac, zamjenik ministra financija, te Darko Lorencin, pomoćnik ministra gospodarstva.

-Gospodarski rast temeljen na investicijama okosnica je programa Vlade- kazao je ministar financija Slavko Linić predstavljajući program Vlade Republike Hrvatske, u dijelu vezanom uz gospodarstvo. Razgovaralo se o projektima u energetici, infrastrukturi i turizmu, a u tom je kontekstu bilo riječi i o uvođenju snažne financijske discipline, koje je započelo u prošloj godini. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak predstavio je niz konkretnih projekata vezanih za ulaganje u energetiku, za što je na sastanku iskazan najveći interes.

Michèlle Boccoz, veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, istaknula je interes francuskih kompanija za ulaganje u Hrvatskoj, a Charles Paradis je rekao da je svrha posjeta delegacije od 30-ak kompanija upoznati se s mogućnostima ulaganja, a posebno s Vladinim prioritetima i ciljevima u tom području. 

-Vašim ulaskom u Europsku uniju stvorit će se nove mogućnosti za ulaganja, stoga želimo što bolje upoznati Hrvatsku- naglasio je.

29. travanj 2024 09:43