Kripto
StoryEditor

BlackRockov bitcoin ETF pridružuje se elitnom klubu sa 70 dana uzastopnih priljeva

24. Travanj 2024.
BlackRock HQ 

Priljev 22. travnja iznosio je 19,7 milijuna dolara, što znači da se BlackRockov bitcoin ETF sada nalazi među prvih deset ETF-ova s najdužim dnevnim nizom priljeva u SAD-u. 

Prekretnica od 70 dana povezuje BlackRockov IBIT fond s JETS-om, ETF-om koji kombinira dionice u indeksu kompanija u zrakoplovnoj industriji. 

BlackRock zapovijeda ETF tržištima 

Unatoč ukupnim odljevima za dane trgovanja između 12. i 18. travnja, BlackRock je nastavio bilježiti priljeve, iako mnogo manje od prosjeka. 

IBIT je zabilježio 111,7 milijuna dolara priljeva u proteklih pet dana trgovanja. Međutim, u ta tri dana zabilježeni su neto odljevi iz spot bitcoin ETF-ova zbog Grayscaleovog GBTC fonda iz kojeg investitori još uvijek izlaze.  

Međutim, plima se ponovno okrenula, s 22. travnja pokazujući neto priljev od 62,2 milijuna dolara, prema preliminarnim podacima Farside Investorsa. 

Osim BlackRocka, priljeve su potaknuli Fidelity (FBTC) i ARK 21Shares (ARKB), koji su imali 34,8 milijuna dolara, odnosno 22,6 milijuna dolara priljeva. 

Čak su i Franklin Bitcoin ETF (EZBC) i VanEck Bitcoin Trust (HODL) zabilježili priljeve od 7,7 milijuna dolara, odnosno 7,5 milijuna dolara. Ovi, i mnogi drugi manji fondovi, imali su mnogo dana bez priljeva. Međutim, analitičari su objasnili da je to sasvim normalno za ove vrste investicijskih proizvoda. 

Štoviše, čak su i odljevi GBTC-a usporili ovaj tjedan, pavši na 35 milijuna dolara u ponedjeljak. 

Izgledi kripto tržišta 

Obnovljeni interes za bitcoin ETF-ove dolazi u trenutku kada tržišta pokazuju znakove oporavka od korekcije od 18 posto prije halvinga. 

Bitcoin se sada oporavio za 5 posto tijekom vikenda. 

Altcoini su trgovali mješovito s većim dobicima za solanu, ripple i near, ali gubicima za toncoin, shiba inu i chainlink. 

19. svibanj 2024 23:13