Hrvatska
StoryEditor

‘Hrvatska postaje zemlja koja se uspješno bori s vlastitom korupcijom‘

20. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Ovakva kazna u okviru je očekivanog, no sada je pitanje je koliko će izdržati u drugostupanjskom postupku?-komentira presudu Županijskog suda po kojoj je Ivo Sanader dobio 10-godišnju presudu zatvora u slučaju Hypo i Ina-Mol politički analitičar Davor Gjenero.

Vrlo je vjerojatno da će pred Vrhovni sud na ocjenu ići kumulativne presude ovoga, ali i slučaja Fimi medije, a možda i Planinske, koji su uvjetno rečeno pravno jednostavniji i vrjedniji od ovoga, pa su veće šanse za preživljavanje nego što bi to bi slučaj da se o presudi odlučuje posebno, ističe Gjenero.

Što se međunarodne reakcije tiče, kaže analitičar, mlijeko je već proliveno i šteta ugledu Hrvatske je nanesena, što smo već platitili u tijeku pregovora s Europskom unijom i kreditnim rejtingom. Dakle, već nas se percipira kao zemlju u kojoj je sam politički vrh koruptivan, no sve ovo može donijeti samo poboljšanje u smislu da Hrvatska postaje zemlja koja se bori s vlastitom korupcijom.

-Pri tome je bitno naglasiti da proces protiv Sanadera nije započela ova vlast, koju bi se u tom slučaju moglo i sumnjičiti za odmazdu, nego bivša, na čelu s Jadrankom Kosor, zaključio je Gjenero.

09. svibanj 2024 23:59