Hrvatska
StoryEditor

Sa bankama nema dogovora jer su nas izigrale po stoti put

13. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Ministar financija Slavko Linić kazao je danas na saborskom aktualnom prijepodnevu kako će izmjenama zakona o potrošačkim kreditima građani dobiti veću zaštitu nego do sada, te je poručio da s bankama neće biti dogovora jer su ‘po stoti puta izigrali dogovore‘.

- Vodili smo duge pregovore s bankarskim sustavom jer smo htjeli zajedničko rješenje za građane, no kad smo vidjeli da to ne ide Vlada je utvrdila prijedlog i poslala u Sabor, a zadnji dan rasprave u Saboru bankarski je sustav ponudio određena rješenje – kazao je Linić odgovarajući na zastupničko pitanje Ive Jelušića (SDP) o tome je li Vlada postigla dogovor s bankama na štetu građana, prenosi Jutarnji list.

- U Ministarstvu je postignuto jasno rješenje - 30 posto popusta na ugovorene početne iznose, no bankari su se složili, da bi dan iza toga odustali od dogovora i idu na 30 posto od danas vrijedeće kamatne stope. To je za Vladu neprihvatljivo, što znači da neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrali dogovor. Stoga će na izglasavanju biti onaj prijedlog o kojem se raspravljalo – nastavio je ministar financija.

Na pitanje HNS-ovog zastupnika Srđana Gjurkovića što će Vlada učiniti u vezi MOL-ove najave prodaje Ininih dionica, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odgovorio je kako je prerano donositi bilo kakve zaključke prije nego se MOL jasno službeno izjasni o namjeri prodaje Ine.

Založio se za apsolutni konsenzus u Vladi i energetskom sektoru, te naglasio kako mu je ‘Želja da Ina ostane regionalni energetski lider‘.

29. travanj 2024 16:20