Svijet
StoryEditor

McDonald‘s je zaposlio bivšeg Obaminog spin doktora da poboljša imidž kompanije

12. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

McDonald‘s je u utorak izjavio kako je bivši glasnogovornik Baracka Obame novi zaposlenik kompanije.

Robert Gibbs je u Bijeloj kući radio od 2008. do 2011. godine, a nakon toga je obnašao dužnost Obaminog savjetnika u predsjedničkoj kampanji 2012. godine. Njegov trenutni zadatak je poboljšati imidž McDonald‘sa, koji je u posljednje vrijeme narušen. Kompanija je najavila i kako će nova šefica globalnog marketinga postati Silvia Lagnado, bivša zaposlenica Bacardi Limiteda.

- Želimo da naša kompanija i brend ponovno postanu uzbudljivi i to je ključ našeg novog plana. Robert i Silvia će, zajedno sa svojim timovima, odigrati ključnu ulogu u pretvaranju plana u stvarnost. – izjavio je CEO McDonald‘sa, Steve Easterbook.

Novi plan je reakcija na višemjesečni pad prodaje McDonald‘sa, koji je posebno znakovit u SAD-u. Kompanija je ranije ovog tjedna objavila kako je ovo dvanaesti mjesec pada prodaje za redom. Jedna od Eastbrookovih ideja je da se korisnicima omogući slaganje hamburgera sa sastojcima po vlastitom izboru. Znatno veći problem za Eastbrooka predstavlja borba protiv percepcije javnosti o lošoj kvaliteti hrane iz McDonald‘sa.

29. travanj 2024 10:06