Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje smjernica porezne reforme

30. Kolovoz 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 29. kolovoza 2018.:

KARLOVAC - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba (13 sati, Glazbeni paviljon, Šetalište dr. Franje Tuđmana). Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je prijedlog zakona o podacima i informacijama u zdravstvu (EU), prijedloga zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o kliničkim ispitivanjima lijekova za primjenu kod ljudi te o stavljanju izvan snage Direktive 2001/20/EZ (EU).

LUDBREG - Otvaranje "26. Ludbreškog sejma", manifestacije koja godinama okuplja lokalne gospodarstvenike te stvara poduzetničke prilike, povezuje poslovne partnere i jača poduzetničke kapacitete poduzetnika te obrtnika (18 sati, Trg Svetog Trojstva). Sajam će otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a prigodno će se obratiti i varaždinski župan Radimir Čačić te ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. U sklopu ovogodišnjeg "Ludbreškog sejma", ministar uprave Lovro Kuščević otvorit će prostorije vinskog podruma Udruge vinogradara "Trsek", a pritom će biti održana i promocija zajedničkog prekograničnog turističkog proizvoda pod nazivom "Kultnatura", u sklopu projekta "Zeleno želimo" financiranog iz programa suradnje INTERREG V-A Slovenija Hrvatska 2014. - 2020.  (16.30 sati, pomoćna zgrada dvorca Batthyany, Trg Svetog Trojstva 16). Izjave za medije predviđene su između 17.30 i 17.50 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Stranke rada i solidarnosti na temu "Stanje u hrvatskoj brodogradnji i nužnost izrade strategije razvoja sektora brodogradnje“ (11 sati, prostorije stranke, Praška 2/3). Govorit će profesor Ljubo Jurčić i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića bit će predstavljeni regionalni centri kompetentnosti Grada Zagreba u strukovnom obrazovanju (12.30 sati, Getaldićeva 4). Centre će predstaviti pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, ravnateljica Tehničke škole Ruđera Boškovića Đurđica Fuštar, ravnateljica Škole za medicinske sestre Mlinarska Asja Jelaković, ravnatlej Zdravstvenog učilišta Hrvoje Odak i ravnatelj Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića Dubravko Diklić. Regionalni centri zamišljeni su kao mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja koji će, osim redovne djelatnosti strukovnog obrazovanja, provoditi i druge programe učenja temeljenog na radu, osposobljavanja i stručnog usavršavanja te će povezivati škole, veleučilišta i poslodavce.

ŠIBENIK/KORNATI - Komemoracija u povodu 11. godišnjice tragičnog stradavanja dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog (Spomen park stradalim vatrogascima na otoku Kornatu), te misa za stradale vatrogasce (11 sati, kapelica sv. Florijana). Polazak broda Lučke kapetanije s mula Krke u Šibeniku je u 08.45 sati. Odlazak iz uvale Šipnata za Šibenik je u 13.30 sati, a predviđeni dolazak u Šibenik je oko 15 sati.

ZAGREB - Predstavljanje smjernica porezne reforme, kojem će uz predstavnike gospodarstva prisustvovati i predsjednik HGK Luka Burilović i ministar financija Zdravko Marić sa suradnicima. Izjave za medije održat će se u 15,30 u Žutom salonu HGK, Rooseveltov trg 2.

29. travanj 2024 01:02