Aktualno
StoryEditor

Dobavljači Agrokora protiv jednostranih pogodovanja izvanredne uprave, osuđuju istup Peruška

21. Svibanj 2018.

Udruga dobavljača Agrokora priopćila je u ponedjeljak navečer da i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta koji je, naglašava, potpisao i Sberbank, a da je eventualne dopune moguće prihvatiti jedino ako se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave.

>>>Upitan dolazak dobavljača Agrokora na sutrašnji sastanak s Peruškom

U priopćenju, naslovljenom "Udruga dobavljača oštro protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave", kaže se da je na sastanku raspravljano o naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.

Na početku sastanka Udruga je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja nagodbe.

Naglašeno je kako je Udruga dobavljača pregovarala u dobroj vjeri u nazočnosti predstavnika svih vjerovničkih skupina te Izvanredne uprave i njihovih savjetnika završila pregovore sa 10. travnja 2018. Potpisom Načelnih uvjeta (term sheet) od strane svih članova Privremenog vjerovničkog vijeća (uključujući i Sberbank), VTB-a i Udruge dobavljača Agrokora smatralo se da je usuglašen finalni nacrt nagodbe.

>>>Bošnjaković ustvrdio da Agrokorovo privremeno vjerovničko vijeće obavlja sve funkcije stalnog

Udruga dobavljača i dalje stoji kod ispregovaranih i potpisanih Načelnih uvjeta (koje je potpisao i Sberbank), ali ne može prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača, bez da su predstavnici dobavljača imali mogućnost sudjelovanja u tim pregovorima. Nadalje, iz najave izvanrednog povjerenika Peruška daje se naslutiti da će sličnih pogodovanja biti još – opet bez znanja Udruge dobavljača ili predstavnika dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću.

Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što u mnogome smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva.

>>>Visoki trgovački sud odbacio gotovo sve žalbe oko utvrđenih i osporenih tražbina u Agrokoru

Na kraju sastanka je zaključeno da Udruga dobavljača i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta koji je potpisao i Sberbank, a sve eventualne dopune moguće je prihvatiti jedino ukoliko se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave, stoji u priopćenju Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora.

25. travanj 2024 16:25