Aktualno
StoryEditor

Goldman Sachs: Ukrao šefu stotine boca vina vrijednih 1,2 milijuna dolara

18. Siječanj 2018.

Bivšem zaposleniku Davida Solomona, jednog od visokih dužnosnika američke financijske tvrtke Goldman Sachs, Nicholasu De Meyeru toliko se svidjela šefova kolekcija vina da je ukrao nekoliko stotina boca ukupne vrijednosti veće od 1,2 milijuna dolara.

>>>Goldman Sachs seli stotine zaposlenika iz Londona i prije Brexita

De Meyer je uhićen u Los Angelesu i optužen za krađu rijetkih i skupih vrsta vina. U optužnici stoji da je između 2014. i 2016. ukrao nekoliko stotina boca vrijednih više od 1,2 milijuna dolara. Iz tvrtke Goldman Sachs su objavili da je krađa otkrivena 2016. i prijavljena policiji.

>>>Oko 60 posto Britanaca svakodnevno uživa alkohol zbog stresa

De Meyer je bio zadužen za prijevoz vina u Solomonov vinski podrum u East Hamptonu u državi New York. Među ukradenim bocama je sedam boca burgundca iz francuske pokrajine Domaine de la Romanee-Conti, koji se smatra jednim od najboljih, najskupljih i najrjeđih vinskih sorti na svijetu.

>>>Krađa u tvrtki: Osim što pretrpe štetu, poduzetnici moraju platiti PDV na manjak!

- Rijetka vina imaju vrlo specifično tržište, no ako postoji i najmanja šansa za protuzakonitu zaradu, lopovi će pronaći način da prekrše zakon, rekao je pomoćnik direktora FBI-a William Sweeney.

Solomon (55) je vrlo vjerojatno nasljednik aktualnoga izvršnog direktora Goldmana Sachsa Lloyda Blankfeina. Poznati je kolekcionar rijetkih vina, a američka udruga sommeliera "Society of Bacchus America" 2010. proglasila ga je Mr. Gourmetom.

04. prosinac 2022 10:02