Aktualno
StoryEditor

Pevec isplaćuje 80 milijuna kuna dividende

29. Kolovoz 2018.

Trgovački lanac Pevec isplaćuje svojim dioničarima dividendu po prvi put od 2009. godine kada je otišao u stečaj, i to u visini od 80 milijuna kuna ili 61 kunu po dionici.

>>>Pevec u Bjelovaru otvorio trgovački centar vrijedan 30 milijuna kuna

Kako je u srijedu priopćeno iz tog trgovačkog lanca, glavna skupština dioničara u ponedjeljak je jednoglasno odlučila o isplati dividende, na temelju protuprijedloga tvrtke Energia naturalis d.o.o. koja drži 37 posto dionica te je ujedno najveći suvlasnik Peveca.

Dividenda će se isplatiti u iznosu od 80 milijuna kuna, odnosno 61 kunu po dionici, što predstavlja 75 posto dobiti ostvarene poslovanjem u 2017. godini.

"Ovo je prvi put da Pevec isplaćuje dobit nakon što je 2009. otišao u stečaj, tijekom kojeg je uspješno restrukturiran i iz kojeg je izašao kao jedan od rijetkih slučajeva koji nije završen likvidacijom tvrtke", ističe se u priopćenju.

Dodaje se da su uz vukovarske tvrtke Energia naturalis i Dicentra d.o.o., dioničari Peveca bivši vjerovnici stečajnog postupka, hrvatski ratni vojni invalidi te ostali mali dioničari.

>>>Pevec se pridružio međunarodnom savezu A.R.E.N.A. za nabavu ‘uradi sam’ proizvoda

Inače, Pevec ovu godinu planira završiti s dvije milijarde kuna prihoda i s oko dvije tisuće zaposlenika. Nedavno je u Bjelovaru otvorio novi trgovački centar, a iduće godine svoj centar planira otvoriti i u Vukovaru.

03. travanj 2024 21:28