Poslovna scena
StoryEditor

Belupo će u dvije nove tvornice investirati 390 milijuna kuna

20. Prosinac 2013.

Uprava i Nadzorni odbor Podravke odobrili su danas Belupu gradnju dviju novih tvornica, a vrijednost te investicije je oko 390 milijuna kuna u iduće tri godine, objavila je danas Podravka.

Uprava i Nadzorni odbor Podravke donijeli su odluku kojom se odobrava gradnja dviju novih tvornica - polukrutih i tekućih te krutih oblika lijekova Belupa, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Vrijednost te investicije Belupa je oko 390 milijuna kuna u iduće tri godine, a očekuje se da će nove tvornice započeti s radom u prvom kvartalu 2017. godine. Zapošljavat će stotinjak radnika, ističu iz Podravke.

Belupo trenutno ima dvije tvornice u Koprivnici krutih farmaceutskih oblika te polukrutih farmaceutskih oblika - krema, masti i gelova, izgrađenih 1999. te 2004., koje zajedno s novim laboratorijima kontrole kvalitete (2005.) i skladišnim prostorom (2013.). predstavljaju najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije u ovom dijelu Europe.

Nove će tvornice biti izgrađene tik uz postojeće proizvodne pogone u industrijskoj zoni Koprivnice.

Iz Podravke pritom objašnjavaju kako je zbog rasta prodaje, kao i uvođenja novih tehnologija u procesu proizvodnje i opremanja lijekova, potrebno usklađenje kapaciteta proizvodnje i skladištenja s rastućim potrebama tržišta kako bi se osigurala konkurentnosti i unaprijedila pozicija Belupa.

Kroz širenje ponude, ali i mogućnosti proizvodnje, pojednostavljenje i automatizaciju proizvodnih procesa te povećanje efikasnosti, Belupo će u potpunosti moći udovoljiti zahtjevima i potrebama tržišta te uvjetima domaćih, ali i svjetskih regulatornih agencija, ističu iz Podravke.

29. travanj 2024 04:05