Klub izvoznika
StoryEditor

Nadzorni odbor Podravke predlaže dividendu od 3,20 eura po dionici

05. Travanj 2024.
foto Shutterstock

Nadzorni odbor Podravke u četvrtak je predložio da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 3,20 eura po dionici, što je 55 centi više nego prošle godine, proizlazi iz objave koprivničke prehrambene kompanije na Zagrebačkoj burzi. 

Nadzorni je odbor, naime, utvrdio revidirane godišnje financijske izvješće za 2023. godinu, i to konsolidirano izvješće za Podravka grupu i izvještaj za matičnu tvrtku, Podravke d.d., te utvrdilo prijedlog odluke o uporabi lanjske dobiti.

Podravka d.d. u prošloj je godini ostvarila neto dobit u iznosu od 47,4 milijuna eura, a Nadzorni odbor predlaže da se 2,4 milijuna eura rasporedi u zakonske rezerve, 22,2 milijuna eura u ostale rezerve.

Nadzorni je odbor predložio i da se dioničarima isplati dividenda od 3,20 eura po dionici, što je 55 centi više nego prošle godine, kada je dividenda iznosila 2,65 eura. 

Najviši iznos dividende iznosi 22,8 milijuna eura, a isplaćeni će iznos ovisiti o broju dionica koje će pripadati registriranim dioničarima u depozitariju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), umanjeno za dividendu po vlastitim dionicama, navodi se u objavi, uz napomenu da će se nakon takvog rasporeda ostatak neto dobiti zadržati u zadržanoj dobiti. 

Dividenda će se isplatiti dioničarima upisanim u depozitarij SKDD na dan 14. lipnja, a tražbina na isplatu dospijeva 12. srpnja, najavljuje se u prijedlogu odluke o upotrebi dobiti za 2023. godinu koja je upućena na donošenje glavnoj skupštini. 

17. svibanj 2024 19:44