Poslovna scena
StoryEditor

Holcim Hrvatska s operativnim gubitkom od 18,8 milijuna kuna

20. Veljača 2013.

Tvrtka Holcim Hrvatska u prošloj je godini ostvarila operativni gubitak od 18,8 milijuna kuna, izvijestili su iz te tvrtke.

Negativni trendovi u sektoru građevinarstva u protekle četiri godine te problemi s naplatom zbog općeg lošeg stanja likvidnosti u državi, snažno su utjecali i na prošlogodišnje poslovanje Holcima u Hrvatskoj koji je ostvario operativni gubitak od oko 18,8 milijuna kuna, rekao je predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj Mario Grassl.

Naveo je i kako je građevinska aktivnost u Hrvatskoj slabija za 13 posto u odnosu na godinu prije te kako Holcim i u 2013. očekuju veliki izazovi i napori u zadržavanju tržišnih pozicija. Naplata potraživanja će i u ovoj godini ostati jedan od najvažnijih prioriteta. Dodao je kako rade na pronalaženju novih kupaca i prate razvoj novih građevinskih projekata.

Holcim je u Hrvatskoj u 2012. u segmentu cementa uspio povećati tržišni udio za oko 0,5 posto u odnosu na 2011. iako je ukupna potrošnja cementa u Hrvatskoj u tom razdoblju pala za 14 posto, izvijestili su iz te tvrtke.

U segmentu betona prodane količine bile su za 6 posto veće nego prijašnje godine, dok je u segmentu agregata ostvaren pozitivan financijski rezultat, odnosno dobit.

Holcim Hrvatska dio je Holcim Grupe, jednog od vodećih svjetskih dobavljača cementa i agregata, transportnog betona, asfalta i usluga u građevinskom sektoru.

Holcim u Hrvatskoj ima jednu tvornicu cementa, dva terminala za cement, sedam tvornica betona i tri kamenoloma agregata.

27. travanj 2024 11:21