Poslovna scena
StoryEditor

Kraš: Društvo Mali biskvit je koristilo naše poslovne informacije

29. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon presice Slavka Linića, u kojem je smijenjeni ministar financija govorio i o društvu Mali biskvit d.o.o. i po njegovoj ocjeni dvojbenom postupku odobravanja kredita HBOR-a, oglasili su se i iz Kraša.

"Prema našim saznanjima, društvo Mali biskvit d.o.o. čiji je osnivač i direktor Tomislav Ljutić, bivši član Uprave društva Kraš d.d., u postupku odobravanja kredita HBOR-a koristio je poslovne informacije Kraša d.d. i njegovih poslovnih partnera koje nisu javno dostupne i koje predstavljaju poslovne tajne našeg društva", navode iz Kraša.

Tvrde kako su u postupku odobravanja kredita iznesene netočne informacije o prelasku velikog broja vodećih Kraševih radnika društvu Mali biskvit d.o.o.

„Prema dostupnim informacijama, samim kreditom financirala bi se dijelom i proizvodnja izvan RH i to proizvoda koji prema tvrdnjama društva Mali biskvit d.o.o. predstavlja konkurenta poznatog Kraševog brenda Životinjsko carstvo i drugih, što je izravno protivno temeljnoj svrsi HBOR-a – poticanju razvoja i izvoza domaćeg poduzetništva. Kraš trenutno ne raspolaže s dovoljno informacija kako bismo mogli zauzeti svoje konačno stajalište u pogledu pravnih kvalifikacija poduzetih radnji društva Mali biskvit d.o.o.", zaključuje se u priopćenju.

30. travanj 2024 07:25