Poslovna scena
StoryEditor

Odbijena tužba Kraša protiv Croatia osiguranja

26. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Croatia osiguranje obavijestilo je Zagrebačku burzu kako je Trgovački sud u Zagrebu donio presudu kojom se odbija Kraš s tužbenim zahtjevom protiv tog osiguravateljnog društva.

Naime, Kraš je u listopadu prošle godine podigao tužbu protiv CO-a radi pobijanja odluke s 35. glavne skupštine održane 8. srpnja 2011. prema kojoj Damiru Mihanoviću, članu Uprave Croatia osiguranja od 1. siječnja do 1. ožujka 2010., nije data razrješnica za rad. Na toj skupštini razrješnicu dioničari nisu dali niti Hrvoju Vojkoviću, predsjedniku Uprave.

Prilikom podizanja tužbe rečeno je kako je Kraš kao dioničar Croatije uložio tužbu za pobijanje legalnosti odluka Glavne skupštine iz formalnih razloga. Naime, skupština se trebala održati 7. srpnja, no odgođena je za jedan dan jer nije došao predstavnik države kao većinskog vlasnika CO-a. Kraš je to, kao jedan od dioničara, okvalificirao kao postupak države kojim ona pokazuje kako zakon može tumačiti onako kako njoj odgovara upozorivši da ni u Statutu ni u Poslovniku o radu Skupštine CO nije propisano što je to kvorum.

Mihanović, koji je od prosinca 2010. bio zaposlenik Kraša, u vrijeme podizanje tužbe protiv CO-a izjavio je kako je uvjeren da je nedavanje razrješnice zapravo odmazda zbog razotkrivanja afere Fimi medije.

13. svibanj 2024 22:26