Lidertrend
StoryEditor

Avio-kompanija Wizz Air osigurala 100 tisuća besplatnih mjesta za izbjeglice iz Ukrajine

03. Ožujak 2022.
Besplatna mjesta odnose se na sve letove kontinentalne Europe koji tijekom ožujka polaze iz pograničnih zemalja Ukrajine

Europska avio-kompanija Wizz Air odlučila je pomoći ukrajinskim izbjeglicama ponudivši im 100 tisuća besplatnim mjesta na svim letovima kontinentalne Europe koji polaze iz pograničnih zemalja Ukrajine (Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunjska). Kako su iz Wizz Aira objavili u priopćenju za medije, predani su pomoći ugroženim građanima da dođu do svojih krajnjih odredišta, gdje god on bio te su uveli dodatne letove i osigurali putovanja većim zrakoplovima.

Pristojba za spašavanje

Također, zrakoplovna kompanija ponudila je 29.99 eura kao pristojbu za spašavanje na svim ostalim letovima (osim UAE, Islanda i Kanarskih otoka) te 69.99 eura kao pristojbu za spašavanje na svim letovima za UAE, Island i Kanarske otoke. Ukrajinske izbjeglice koje žele rezervirati let mogu to učiniti posjetom na: https://wizzair.com/#/rescue, a 100 tisuća besplatnih mjesta i pristojbe za spašavanje bit će dostupne za putovanje tijekom ožujka.

- Naša srca su s ukrajinskim narodom tijekom ove krize. Predani smo pomaganju što većem broju ukrajinskih izbjeglica da dođu na sigurno mjesto, zbog čega ćemo im ponuditi 100.000 besplatnih mjesta iz pograničnih zemalja i posebne pristojbe za spašavanje na svim ostalim letovima. Već smo vidjeli velike humanitarne napore na terenu od strane naših ljudi diljem mreže, a kao tvrtka željeli smo odigrati svoju ulogu u tim naporima. Rado ćemo pružiti sigurno i ugodno putovanje za ove izbjeglice – poručio je glavni izvršni direktor Wizz Aira, József Váradi.

20. travanj 2024 04:47