Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o IGP-u, pressica Stožera, HND dodjeljuje nagrade novinarima...

18. Prosinac 2020.
Saborfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 18. prosinca:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Zastupnici će završiti izvanrednu sjednicu i ovogodišnje zasjedanje glasovanjem, među ostalim, o Prijedlogu odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP) Republike Hrvatske u Jadranskom moru i provedenim konzultacijama s tim u vezi.  

ZAGREB - Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite RH (11 sati, u glavnoj dvorani Kongresnog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4). Zbog poduzimanja sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni centar potrebno je doći najkasnije do 10,30 sati. S obzirom da je broj nazočnih na konferenciji potrebno ograničiti na 25 osoba kako bi se odvijala u skladu s epidemiološkim mjerama, Hrvatska radiotelevizija i nadalje osigurava signal svima.

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će 108. sjednicu, a dnevnom redu je, uz ostalo, donošenje odluka u predmetu bivšeg saborskog zastupnika Branimira Bunjca, gradonačelnika Rovinja Marka Paliaga i zamjenice gradonačelnika Slatine Sanje Mrzljak Jovanić. Također, Povjerenstvo će odlučiti hoće li pokrenuti postupke za ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata (10,30 sati, Internet; za preuzimanja signala javiti se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

ZAGREB - Svečana dodjela HND-ovih nagrada za najbolje novinarske radove u 2019. na 110. rođendan HND-a (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). Fotoreporteri i snimatelji mogu nazočiti događaju u Novinarskom domu, a ostali će moći pratiti putem HND-ova Facebooka na linku https://hr-hr.facebook.com/hndnovinarsko/.

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA dodijelit će nagrade i priznanja "Menadžer godine 2020" u osam ravnopravnih kategorija, najboljim menadžerima i poduzetnicima iz cijele Hrvatske koji zapošljavaju više od 2.500 ljudi i ostvaruju godišnji prihod od oko 3 milijarde kuna. Nakon dodjele nagrada održat će se panel diskusija na temu "Da li će malo gospodarstvo preživjeti koronu?" (10 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1) 

ZAGREB - Otvorenje Kuće hrvatske hrane Crotaste, koja će nuditi široku paletu domaćih proizvoda, pri čemu će prednost imati proizvodi s oznakama europske kvalitete. Cilj ove platforme, nastale u suradnji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Agroklastera, je osigurati malim i srednjim proizvođačima, s područja cijele Hrvatske, mjesto za promociju i prodaju proizvoda u samom centru grada Zagreba kako bi im pružili podršku koja im je prijeko potrebna, posebno u ovim teškim vremenima. Promotivno-prodajni  centar Crotaste otvorit će, kako je najavljeno, ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Izjave za medije, zbog epidemiloške situacije, bit će ispred samog prostora. (10 sati, Kuća hrvatske hrane, Cesarčeva 5)

RIJEKA - Konferencija za novinare na kojoj će ravnatelj riječke Lučke uprave Denis Vukorepa i izvršni direktor Adriatic Gate Container Terminala Emmanuel Papagiannakis predstaviti radove na projektu “Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka –produbljenje južnog veza AGCT“ (POR2CORE-AGCT dredging)”. Projekt procijenjene vrijednosti  17,3 milijuna eura provodi Lučka uprava Rijeka, koja 80 posto novca osigurava iz vlastitih sredstava, a iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) sufinancira se 20 posto. (11 sati, Adriatic Gate Container Terminal, Brajdica 16)

ZAGREB - Dodjela nagrada Zagrebačke burze za 2020. godinu, koja će se moći pratiti na You Tube, Facebook i LinkedIn stranicama Zagrebačke burze. (12 sati, online)

19. travanj 2024 20:37