Tehnopolis
StoryEditor

Češki internetski trgovački div uskoro stiže u Hrvatsku

06. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Mall.cz, najveći češki online trgovački servis uskoro bi svoje usluge trebao pružati i hrvatskom tržištu.

Tako je prilikom SAP - ove jednodnevne prezentacije europskim medijima najavio je Martin Ohlidal, poslovni konzultant Sabrisa , tvrtke koja je implementirala SAP-ov projekt za češkog trgovačkog giganta. Vrijeme kada bi Mall.cz, koga zovu i Alibabom srednje Europe, trebao započeti s radom u Hrvatskoj nije precizirano, no pošto je web stranica na hrvatskom jeziku u pripremi, a skladišta se pune robom spremnom za hrvatsko tržište, očekivati je kako bi to trebalo biti neposredno prije Božića i Nove godine, kada je i potrošnja najveća.

Mall.cz protekle godine ostvario je prihode veće od 400 milijuna eura, obave oko 3 milijuna narudžbi na godinu, te trguju sa više od 170 000 artikala. Ako se ovaj poslovni plan ostvari Mall.cz bi trebao stići na tržište prije Agrokorove platforme koja se također bazira na  SAP-ovoj tehnologiji.  Upravo SAP-ova tehnologija razlog je za ogromni poslovni uzlet koji je doživio Mall, čiji su prihodi 2000. godine Iznosili tek 30 tisuća eura.

Na SAP-ovoj konferenciji govorilo se i o novim trendovima u trgovačkom sektoru, kao i nedostacima istog u korelaciji sa digitalnom tehnologijom.

– Čak 90 posto izvršnih direktora velikih kompanija vjeruju kako će digitalna tehnologija transformirati industriju, no samo petnaest posto njih imaju plan kako se nositi s tim izazovom. Ukoliko tvrtka želi uspjeti u današnjem svijetu mora preći ograničenja svoga sektora , te postati i IT tvrtka - izjavila je Daniela Khalaf,solution manager pri SAP-u, te upozorila na skori rast tako zvane ’share’ kulture, a koja će se manifestirati u digitalnom svijetu pojavom web stranice koje će trgovati korištenom robom.

29. travanj 2024 17:20