Tehnopolis
StoryEditor

Mark Zuckerberg otkrio kako dobiti posao u Facebooku

06. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

S obzirom da je osnivač jedne od najuspješnijih kompanija trenutno u svijetu, savjete Marka Zuckerberga o zapošljavanju je poprilično korisno saslušati.

Govoreći na Mobile World kongresu u Barceloni, Zuckerberg je otkrio što traži od potencijalnih zaposlenika.

- Zaposlit ću nekoga ukoliko smatram da bih mogao raditi za tu osobu. To je prilično dobar test i zasad dobro funkcionira. – glasio je njegov jednostavan odgovor. Dodao je i kako on i njegov tim traže ljude čije se vrijednosti poklapaju s vrijednostima kompanije.

Jedna od osoba koje su prošle taj test jest Sheryl Sandberg, koju je Zuckerberg osobno odabrao za poziciju direktorice proizvodnje. Objasnio je kako je smatra mentoricom i ključnom osobom za izgradnju Facebooka.

Facebook ima relativno malo zaposlenih u odnosu na ostale tehnološke divove u Silikonskoj dolini. Google, primjerice, ima gotovo 55 tisuća zaposlenih. Zuckerberg smatra da je manji tim ključ uspjeha:

- Najbitnije je tim održavati što je moguće manjim. Facebook koristi više od milijarde ljudi diljem svijeta, ali u Facebooku radi manje od 10 tisuća ljudi.

Objasnio je i kako su samopouzdanje i vjera u vlastite sposobnosti također iznimno bitni:

- Mladim ljudima se često govori kako nemaju dovoljno iskustva i kako ima mnogo onih s puno više iskustva od njih. Međutim, ja sam pokrenuo Facebook s 19 godina. Nemojte se podcjenjivati, bez obzira na narav posla kojim se bavite. Svatko ima jedinstvenu perspektivu kojom može pridonijeti svijetu. –

20. travanj 2024 10:34