Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Trgovački lanac Studenac preuzeo La-vor Trade

29. Prosinac 2023.
Omis, 221020. Trgovacki lanac Studenac. Na fotografijii: T100, Ribnjak, Omis

Maloprodajni lanac Studenac u petak je izvijestio da je preuzeo trgovački lanac La-vor Trade, koji posluje u 16 maloprodajnih objekata na području Istre te zapošljava više od 200 zaposlenika.

Studenac tako 2023. završava u skladu s najavama za akvizicije, odnosno s trećom ovogodišnjom akvizicijom, nakon Špar Trgovine u kolovozu i Strahinjčice u svibnju, navodi se u priopćenju.

Odmah nakon preuzimanja La-vor Trade će početi postupno prelaziti pod okrilje Studenca te će kupci moći iskoristiti sve prednosti dobrosusjedske atmosfere u 109 dućana Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri.

Iz Studenca su uvjereni da će sinergijom nacionalne snage i lokalne prepoznatljivosti, nastaviti pratiti i ispunjavati svakodnevne potrebe kupaca, kako lokalnog stanovništva tako i turista.

- Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine - rekao  je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

U tih proteklih pet godina, kako je naveo, svoju su poslovnu strategiju usmjerili na izgradnju dućana susjeda, a istim smjerom planiraju nastaviti i dalje.

- Poslovni uspjeh i odlični ovogodišnji rezultati Studenca potvrđuju da je na toj ideji moguće zadržati i nastaviti jačati lojalnost kupaca. Uvjereni smo da će nam naše iskustvo u Istri omogućiti daljnje učvršćivanje povezanosti s kupcima u tom dijelu Hrvatske, sada kroz mrežu La-vor Tradea - izjavio je Senczuk.

Iz Studenca su naveli kako će nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea postupno integrirati u svoju mrežu, a ulaganjima u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa razvijat će poslovanje tog istarskog maloprodajnog lanca.

Dosadašnji vlasnik La-vor Tradea Igor Bodrožić je kazao kako su uspješno zaključili proces prodaje kompanije Studencu i zadovoljni su jer su za cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za nastavak u budućnosti.

- Vjerujem da će snažna tržišna pozicija Studenca, u kombinaciji s našim visoko motiviranim i predanim zaposlenicima, biti dobitna formula uspjeha -  istaknuo je Bodrožić.

Studenac trenutačno zapošljava gotovo 6.500 djelatnika, ima više od 1.250 prodavaonica  te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. Poslovni cilj Studenca je, kako navode, nastaviti širiti svoju prisutnost diljem Hrvatske, bilo da se radi o organskom rastu ili akvizicijama.

27. travanj 2024 07:17