Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Veći dio vlasničkog udjela u Vindiji od Dragutina Drka naslijedila je njegova udovica Božena

19. Kolovoz 2022.

Godinu i pol nakon smrti Dragutina Drka, napokon je poznat ključni moment proizašao iz ostavinske rasprave – nova vlasnička struktura Vindije.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društa, na servisu Poslovna Hrvatska objavljeno je da je Drkov većinski paket dionica Vindije, koji je iznosio 95,74 posto, raspodijeljen između Drkove udovice Božene i njihovo troje djece. Gospođa Božena Drk sada je vlasnica 46.379 dionica, što čini 59,84 posto udjela u vlasništvu Vindije. Kćeri, Tamara Drk-Vojnović i Dubravka Drk-Mravlinčić, naslijedile su svaka po 9.275 dionica Vindije, odnosno po 11,97 posto udjela u vlasništvu varaždinske prehrambene kompanije. Sin Nenad Drk u vlasništvo je dobio pet dionica manje nego njegove sestre te je njegov suvlasnički udjel u Vindiji 11,96 posto.

Iako većinska vlasnica Vindije, gospođa Božena Drk nije se niti jednom funkcijom uključila u upravljačku ili nadzornu strukturu niti Vindije d.d. niti drugih tvrtki u sastavu Grupe. Izvan upravljačkih i nadzornih struktura ostao je i Nenad Drk, koji  već desetljećima živi u New Yorku gdje se bavi modnim biznisom.

Tamara Drk-Vojnović i Dubravka Drk-Mravlinčić, naprotiv, aktivno su preuzele upravljanje kompanijom, u kojoj su i prije smrti oca imale važne upravljačke i nadzorne funkcije. Još od prošle godine njih dvije su članice Uprave Vindije d.d. te članice nadzornih odbora drugih tvrtki iz sastava Grupe.

21. travanj 2024 12:49