Život
StoryEditor

[Video] Volkswagen ID. odsad u dostavnom i putničkom izdanju

20. Ožujak 2022.
Volkswagen ID Buzz Cargo

Prije pet godina Volkswagen je pokazao konceptni ID. Buzz, a nakon mnoštva pozitivnih kritika odlučeno je u serijsku proizvodnju pustiti, osim modela s pet sjedala, i dostavni ID.Buzz Cargo. Sve je to u skladu s politikom Volkswagena, koji želi do 2030. povećati udio potpuno električnih modela u ukupnoj prodaji vozila na najmanje 70 posto u Europi te 50 posto u Sjevernoj Americi i Kini.

Volkswagen je novom dostavnom vozilu posvetio dosta pažnje, a mnoge će razveseliti i sličnost s legendarnim modelom T1 Bulli, širim masama poznatijim kao hippie van. Poput poznatih ID. modela, i Buzz se temelji se na modularnoj električnoj platformi koncerna Volkswagen. Modeli koji prvi izlaze na tržište bit će pokretani elektromotorom snage 150 kW, a najveća brzina bit će ograničena na solidnih 145 km/h.

Što se interijera tiče, Volkswagen se hvali činjenicom da je to najodrživiji automobil jer se upotrebljavaju inovativne tehnologije, a koža i drugi slični materijali potpuno su izbačeni iz upotrebe. Također, korišteni su mnogi materijali od recikliranih proizvoda. Ta dva nostalgična Volkswagenova modela na hrvatskom tržištu očekujemo potkraj ove godine.

28. siječanj 2023 01:30