Znanja
StoryEditor

James Bond nosi Omegu

26. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Do konca ove godine obožavatelji serijala o najslavnijem tajnom agentu na svijetu, moći će uživati u 23. filmu, pod nazivom Skyfall, u kojem će Bonda, Jamesa Bonda ponovno utjeloviti Daniel Craig.

A kako će ova godina ujedno biti pedeseta otkad se prikazuju filmovi o Jamesu Bondu, to je odlučila obilježiti i Omega, posebnom edicijom Bondova sata, ljubiteljima satova dobro poznatog pod nazivom Omega Seamaster. Inače, za one koji ne znaju, kažimo da britanski špijun nosi Omegine satove u svim filmovima još od hita Golden Eye iz 1995. godine. Limitirano izdanje Omega Seamaster James Bond 50th Anniversary stiže u ženskom i muškom kućištu, odnosno u promjerima od 36.25 mm i 41 mm. Ženska će verzija biti načinjena u samo 3007 komada, dok će muška biti načinjena u 11.007 primjeraka. 

Kućišta su načinjena od nehrđajućeg čelika i imaju crni keramički jednosmjerni rotirajući okvir sa 50-minutnom skalom u crvenoj boji koja naglašava da se radi o pedesetoj obljetnici. Na lakiranom crnom brojčaniku je monogram 007, a inače je vrlo jednostavan, samo sa tri kazaljke i prozorčićem za datum, smještenim na tri sata. Pozadina kućišta je dizajnirana kao otvor pištolja, što je podsjetnik na uvod svih filmova o Jamesu Bondu, a to će zasigurno razveseliti sve ljubitelje ovoga serijala.

Mila Bulimbašić-Botteri, urednica časopisa Satovi i nakit

26. travanj 2024 06:19