Znanja
StoryEditor

Moramo li slijediti pravila nadređenih ili ipak možemo imati mogućnost izbora?

30. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Iz povijesne perspektive, čovječanstvo nije imalo baš previše izbora u odabiru poslova, a mnogi od nas nemaju ni dan danas.

Možda možemo birati kompaniju u kojoj ćemo raditi, ali prečesto nam je na raspolaganju jedino da jednostavno slijedimo pravila koja su postavili nadređeni – s kim ćemo raditi, kad ćemo raditi, gdje ćemo raditi, što ćemo obući na posao, koju ćemo tehnologiju koristiti – sve to nam diktira netko drugi.

Međutim, čini se kako se budućnost svijeta rada svodi upravo na mogućnost izbora. Suvremena radna snaga ima sve više izbora. Radno vrijeme postaje fleksibilno. Lokacija rada je proizvoljna. Tehnologije koje želimo koristiti više ne diktira tvrtka, a smjer kretanja karijere nije uklesan u kamenu – sami ga možemo birati, oblikovati i prilagođavati individualnim potrebama.

Možemo birati i između oblika rada pa tako možemo raditi klasičnih osam sati dnevno, ali na raspolaganju su i freelance poslovi, kao i brojni drugi oblici zaposlenja. Ako želite raditi u uredu među kolegama, možete, ali ako ste skloniji radu od kuće, i ta mogućnost vam je na raspolaganju.

Ovakav trend će u budućnosti biti sve prisutniji. Svijet rada bit će prepun izbora.

29. travanj 2024 01:37