Aktualno
StoryEditor

Biste li platili 500 dolara za prljave tenisice povezane selotejpom?

27. Rujan 2018.

Američki lanac trgovina Nordstrom i talijanski dizajner Golden Goose našli su se na meti brojnih kritika nakon što su na tržište izbacili najnoviji anti-modni hit - tenisice koje izgledaju prljavo i poveze su selotejpom. No unatoč izgledu i cijeni od 535 dolara, tenisice su se brzo rasprodale. Interesa očito ne manjka. Kao ni reakcija.

>>>Tviteraši pale odjeću i obuću Nikea, pale i dionice tvrtke

Komičarka Christine Sydelko na Twitteru je objavila bijesan status koji je ubrzo postao viralan, a u kojem napada modnu industriju zbog bezosjećajnosti i gluposti, navodeći kako na svijetu ima ljudi koji nose plastične vrećice umjesto cipela jer si ih ne mogu priuštiti, dok se drugi razbacuju novcem.

[embed]https://twitter.com/csydelko/status/1042508074374725632[/embed]

No unatoč kritikama, Golden Goose nije se ispričavao zbog svog stila, dapače, tvrde kako ih je inspirirala kultura skejtera.

Ovaj "odrpani" trend nije nova stvar, podrapane traperice gotovo ne izlaze iz mode, a sličnih primjera ne manjka ni među uglednim bredovima. Givenchy tako za 1165 dolara prodaje majicu dugih rukava s rupama, a John Galliano izazvao je opći revolt svojom linijom za kuću Dior kojoj se spočitavalo da ismijava beskućnike.

>>>Michael Kors navodno preuzima Versace za dvije milijarde dolara

Uvijek će biti oprečnih mišljenja na temu mode i stila. Ostaje samo pitanje koliko ste daleko spremni ići i koliko platiti kako bi si bili autentični, piše Daily Beast.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 22:32