Hrvatska
StoryEditor

‘Okolnosti su bile izvan naše moći. Tako su nam se zvijezde složile‘

22. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Uz najbolje želje za božićne i novogodišnje blagdane, čelni ljudi HNS-a iznijeli su svoje ocjene prošle i očekivanja od iduće, 2013. godine.

Prema riječima predsjednika HNS-a Radimira Čačića 2012. bila je godina suočavanja s lošim nasljeđem, nagomilanim financijskim i poslovnim problemima uz, istodobno, povrat drugog dna europske recesije, prenosi Dnevik.hr-Bez obzira na to, postavljeni su temelji za rast u godinama pred nama, posebno u području energetike, obrazovanja, zdravstva i drugih društvenih djelatnosti kroz model javno - privatnog partnerstva. Privatni sektor dobio je i otvoren prostor za ulaganja u prostoru obnovljivih izvora energije te turizma. Sve to realna je podloga za izlazak iz recesije tijekom 2013. godine, blagi gospodarski rast, a time i povratak optimizma i građana i investitora- ocijenio je Čačić.HNS je, prema riječima potpredsjednice HNS-a, prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, u 2012. godini dao ogroman doprinos radu Vlade i Sabora, i za stranku je ova godina po mnogočemu, ocijenila je, bila teška godina.

-Neke okolnosti su naprosto bile izvan naše moći. Tako su nam se zvijezde složile- poručila je Pusić dodajući kako su se mnogi koncentrirali na svoj posao, bilo u Saboru, bilo u izvršnoj vlasti te stoga bili manje aktivni unutar stranke.-Pred nama je vrijeme u kojem stranku moramo ponovno dignuti na noge i na onaj utjecaj koji ona objektivno ima i može imati u hrvatskom društvu- istaknula je potpredsjednica HNS-a, dodajući kako su prve zadaće stranke u Novoj godini lokalni izbori i Izborni sabor te izbor novog predsjednika stranke.-2013. je godina velikih mogućnosti i zbog toga mislim da imamo razloga biti ozbiljni, ne shvatiti ovu situaciju olako, ali istovremeno biti puni energije i imati optimističnu sliku budućnosti-rekla je Vesna Pusić uz čestitku građanima za božićne blagdane i želju da se 2013. po njenom završetku svi sjećaju s ponosom.

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak 2012. ocijenio je teškom godinom za građane i šokantnom za HNS, prvenstveno zbog sudjelovanja u vlasti u vrijeme kada nije lako donositi teške odluke i preuzimati odgovornost.Ali to je HNS-ova uloga u ovom društvu - preuzeti odgovornost kada je treba preuzeti i gurati Hrvatsku u onom smjeru u kojem želimo krenuti dalje- istaknuo je Vrdoljak.-2013. će biti puno bolja, puno optimističnija, puno vedrija, upravo zato što smo 2012. postavili temelje koje sada trebamo nadograđivati-poručio je Vrdoljak dodajući kako će prije svega nastupiti promjene trendova.

29. travanj 2024 13:57