Hrvatska
StoryEditor

Treba li hrvatskim zastupnicima smanjiti plaće?

10. Ožujak 2016.

Vječna tema kojom se dodvorava javnosti je ona o potrebi smanjenja plaća saborskim zastupnicima. Prazna sabornica na izravnim televizijskim prijenosima ponekad djeluje potpuno sablasno, čak i u ovom najnovijem sazivu. Još i prije konstituiranja Vlade, čelnici Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista najavili su smanjenje plaća i državnih dužnosnika i saborskih zastupnika, a danas se već mogu čuti neki potpuno drugi tonovi.

U novom Fight Clubu pitali smo Treba li smanjiti plaće zastupnika, Josipa Đakića, HDZ-ovog saborskog zastupnika, koji kaže kako su njihove plaće smanjivanje u nekoliko navrata. On nije siguran da će se takva mjera pokazati dobrom odlukom zbog, kako kaže, brojnih obveza i potreba koje saborski zastupnici imaju, a koje nisu ni malo jednostavne, a ni jeftine.

- Mi moramo u saborske klupe dolaziti uredni, a to naprosto košta, objašnjava Đakić.

Ivan Kovačić, saborski zastupnik Most nezavisne liste, pak kaže kako se ta stranka tijekom kampanje zalagala za racionalizaciju troškova i plaća pa tako i plaća saborskih zastupnika. Nijedna visoka plaća u ovoj državi ne bi bila problem da ljudi koji je primaju zaista rade i shvaćaju svoj posao - ozbiljno, smatra Kovačić.

- Most intenzivno radi na razradi prijedloga korigiranja plaća saborskih zastupnika i racionalizaciji naknada koje primamo. Smatramo da se prvi zastupnici odnosno i državni službenici i dužnosnici trebaju solidarizirati s ostalim građanima. 

Treba li po vašem mišljenju smanjiti plaće saborskim zastupnicima? Svoje glasove našim fighterima i komentare može dati OVDJE.

28. travanj 2024 07:24