Aktualno
StoryEditor

Ne propustite koncerte Gibonnija i Konstrakte na najzelenijem festivalu u Zagrebu

11. Svibanj 2023.
Gibonni

Ovogodišnji Greencajt festival osim konferencijskog dijela programa s preko 80 panelista, donosi i odlične ritmove i dobru zabavu za sve posjetitelje. Riječ je o koncertima dvije iznimno poznate zvijezde na regionalnoj glazbenoj sceni. Za samo 14 dana u zelenoj oazi Rougemarin parka očekuje vas legendarni kantautor Gibonnni s bogatim repertoarom svevremenskih hitova, dok će drugi dan festivala zatvoriti konceptualna glazbenica Konstrakta s bendom Zemlja Gruva, najpoznatija po hitu ‘In corpore sano‘.

Nakon što je napunio dvije Arene, Gibonni će razveseliti sve posjetitelje Greencajt festivala 24. svibnja, a izvest će svoje najpoznatije pjesme unutar čak 35 godina duge i uspješne karijere, Tempera, Činim pravustvar, Mirakul, Libar, Oprosti, Posoljeni zrak i razlivena tinta, Judi, zviri i beštimje, Onako, od oka, Udica, Lažu fotografije. Osim svoje glazbene karijere poznat je i kao Unicefov ambasador dobre volje.

Da je Gibonni veliki humanitarac pokazuje i njegova suradnja s OTP bankom, koja je s Mastercardom pokrenula donacijski program OTP Zaokruži. Riječ je o programu koji prikuplja donacije za dječje bolnice zaokruživanjem iznosa prilikom kartičnog plaćanja na sljedeću deseticu centa. Prigodno, u prodaju je preko sustava Entrio pušteno svega 200 karata čiji će prihod u potpunosti ići za ovu hvalevrijednu akciju.

Drugi dan festivala zatvorit će regionalno popularna senzacija i kantautorica koja je svima poručila kako umjetnica mora biti zdrava. Konstrakta će u sklopu festivala sudjelovati s bendom Zemlja Gruva s kojim nastupa od samih početaka, točnije od 2007. godine. Ana Đurić, srpska glazbenica koja je već dugo na glazbenoj sceni, prije nego što je nastavila solo karijeru 2019. godine i stekla značajnu slavu, istaknuta je i prepoznata kroz funk i soul glazbene žanrove te kao vodeći vokal indie pop sastava Zemlja gruva! Konstrakta će osim nastupa sudjelovati u dnevnom terminu festivala na panelu ‘Aktivizam u umjetnosti: zašto je jedini propjevao Vojko V?‘.

Posjetitelji će i kupnjom ulaznica za koncert Konstrakte dati svoj doprinos, budući da će ostvareni prihod biti namijenjen za provođenje ekoloških akcija. Osigurajte ulaznice na vrijeme, a sve informacije o festivalu koji donosi inspirativnu energiju i nove razloge za optimizam dostupne su na službenoj stranici Greencajt festivala, a novosti pratite putem društvenih mreža FB, IG.

20. svibanj 2024 07:20