Aktualno
StoryEditor

Pavić otvorio drugu radionicu za nezaposlene žene u sklopu projekta ‘Zaželi‘

17. Srpanj 2017.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić otvorio je u ponedjeljak u Pučkom otvorenom učilištu Novska radionicu iz projekta "Zaželi", kojim će se nepovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u visini od 400 milijuna kuna omogućiti zapošljavanje 3000 žena.

>>>Pavić pravilnikom želi rasteretiti gospodarstvo i sačuvati prava radnika; sindikati nezadovoljni

Radionica u Novskoj je druga po redu, prva je održana u Dalmatinskoj zagori, a zadaća im je osposobiti žene za pružanje pomoći starijim kućanstvima širom Hrvatske. Pavić je najavio da će projektom biti obuhvaćeno 12.000 staračkih kućanstava.

-Projekt se realizira kroz suradnju Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalnu skrb, a namijenjen je isključivo nezaposlenim ženama. Dosad je iskazano veliko zanimanje, natječaj je kontinuirano otvoren do jeseni, nakon čega slijedi potpisivanje prvih ugovora s osobama koje su savladale program radionice, rekao je Pavić.

>>>Pavić: Zaposlit ćemo tri tisuće žena, svaka će pomagati četiri starija kućanstva

Početku radionice nazočio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić rekavši da je u potrazi za poslom Županiju napustilo mlađe stanovništvo, pa je Sisačko-moslavačka županija po dobi stanovništva najstarija županija u Hrvatskoj.

Ako se taj trend nastavi Sisačko-moslavačka županija će 2050. godine imati 100.000 manje stanovnika nego 2012. godine, upozorio je Žinić poručivši kako zbog toga podržava takve i slične projekte zapošljavanja stanovništva na području Županije.

14. srpanj 2024 16:45