Poslovna scena
StoryEditor

Na računima radnika Diokija i Dina Petrokemije napokon plaća

20. Rujan 2012.

Turska kompanija Caliskan uplatila je predujam od pet milijuna eura te su provedene isplate plaća zaposlenicima Diokija i Dina Petrokemije, izvijestila je danas uprava Diokija putem Zagrebačke burze.

- Nastavno na ponudu turskog investitora Caliskan vezano uz sudjelovanje u procesu restrukturiranja Dioki Grupe, kao i ugovorenu obvezu investitora da izvrši plaćanje predujma koji će biti korišten za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki i Dina-Petrokemija obavještavamo javnost da je investitor izvršio uplatu predmetnog avansa, stoji u priopćenju Diokija.

Nakon uplate predujma provedene su isplate plaća zaposlenika društava Dioki i Dina Petrokemija obračunate zaključno s datumom 30. lipnja ove godine.Time su, kako navode iz Diokija, ostvareni preduvjeti za realizaciju plana operativnog, financijskog i vlasničkog restrukturiranja Dioki Grupe te su započele pripreme za postupno pokretanje proizvodnje.

- Ovisno o dinamici pokretanja rada postrojenja, nakon restrukturiranja Grupe predviđamo proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura namijenjenu pretežito izvozu, ali očekujemo i zatvaranje dijelova proizvodnih kapaciteta za čiji daljnji rad zbog nedostatka sirovina i posljedično nerentabilne proizvodnje nije pronađeno rješenje", navode iz uprave Diokija. 

26. travanj 2024 13:53