Poslovna scena
StoryEditor

Nude se dionice splitske Dalme

22. Svibanj 2012.

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica splitske tvrtke Dalma d.d. odnosno državnog udjela od 84,3 posto u njezinom temeljnom kapitalu.

Rok za podnošenje pisma namjere za kupnju dionica te splitke tvrtke je do 21. lipnja ove godine. U pozivu, koji je objavljen na web stranicama AUDIO-a, navodi se i da se u pismu namjere potencijalnog ponuditelja očekuju njihove kontakt adrese. Pisma predana izvan navedenog roka neće biti razmatrana.

Nakon što prikupi pisma te nakon što se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbe prikupljanja obvezujućih ponuda. AUDIO će one koji su dostavili pismo namjere pisanim putem pozvati na podnošenje ponuda.

Dalma je bila nekad veliko trgovačko poduzeće, a sada se bavi i turističkom i ugostiteljskom djelatnošću. U prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovala se sa svega 108.703 kune ukupnih prihoda, dok su joj rashodi dosegnuli 1,8 milijuna kuna, tako da je to razdoblje završila s gubitkom od 1,7 milijuna kuna.

28. travanj 2024 16:32