Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Diokija gube strpljenje

06. Ožujak 2012.

Radnici Diokija potaknuti individualnom akcijom jednoga svoga kolege, koji je zapriječio ulaz u upravnu zgradu, prosvjeduju danas u tvorničkom krugu tražeći isplatu zaostalih plaća.

Sindikalni povjerenik u Diokiju Josip Pavelić rekao je Hini da prosvjeduje tridesetak radnika, a sve je započelo akcijom jednog radnika koji više nije mogao izdržati višemjesečno dolaženje na posao bez plaće.

-Ljudi više ne mogu izdržati i počeli su gubiti strpljenje pa su ovakve akcije razumljive", kaže Pavelić. Prema njegovim riječima, prosvjednici traže isplatu četiriju zaostalih plaća i jednoga dugovanja iz 2010. godine, a za nastalo stanje prozivaju i sindikat koji prema njihovom mišljenju predugo pregovara s vlasnikom i državom.

Pavelić smatra da je obnova proizvodnje u Diokiju još uvijek moguća, kao i isplata zaostalih plaća. To pak, kaže sindikalac, ne ovisi o sindikatu, nego o državi i najvećim vjerovnicima koji bi na ime svojih potraživanja trebali ući u vlasništvo Diokija.

Za danas poslije podne najavio je sjednicu Stožera za obranu Diokija, nakon koje će se znati više o sljedećim potezima sindikata. Pavelić kaže da je jedna od mogućnosti za isplatu plaća prodaja industrijskog kolosjeka za što su, dodaje, zainteresirani HŽ i Ina.

26. travanj 2024 16:17