Tržište kapitala
StoryEditor

Rinkovec: Svježa krv u Upravi promijenila bi percepciju IGH

15. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Postojeći dioničari Instituta IGH u prvom su krugu upisali samo 0,6 posto dionica (1700 komada), pa je kompanija uputila javni poziv za prodaju preostalih 263.300 dionica.

Burzovni analitičar Roman Rinkovec smatra da se razlozi za loše rezultate upisa i uplate dionica Instituta IGH u prvom krugu nalaze u nizu negativnih okolnosti i prepreka.- Ne vidim nikakvih razloga za optimizam. U Hrvatskoj vlada teška ekonomska i društvena situacija pa su investitori jako oprezni pogotovo glede IGH. Kad se tome doda i ‘stara’ uprava jasno je zašto je prodaja dionica na tako niskoj razini. Smatram da bi svježa krv u Upravi promijenila percepciju prema toj tvrtki. Također, IGH-u ne pomaže ni deprimirajuća situacija na Burzi - objasnio je Rinkovec.

Upitan za komentar oko rezultata prodaje dionica za dokapitalizaciju Instituta IGH-a, njegov predsjednik Uprave Jure Radić rekao je da trenutačno nema komentara.- Nije ovo prvi krug jer je sve prvi krug. Rezultate dokapitalizacije ću komentirati u sljedeći ponedjeljak, ali mogu reći da sam optimist - poručio je Radić.

29. travanj 2024 17:08