Kripto
StoryEditor

Bivši osuđenik kreirao DJT token na temu Donalda Trumpa, ZachXBT još jednom otkrio krivca

20. Lipanj 2024.
Donald Trump

Bivši osuđenik Martin Shkreli, koji je proveo nekoliko godina u zatvoru zbog financijskih prijevara, nedavno je javno objavio svoju ulogu u stvaranju novog tokena DJT s temom Donalda Trumpa. Prilikom objave na X-u, anonimni kriptodetektiv ZachXBT istaknuo je da mu je Shkreli, zloglasni Pharma Bro, poslao privatnu poruku, ističući da posjeduje preko tisuću dokaza koji dokazuju da je on sukreirao DJT token u suradnji s Barronom, donekle aludirajući na Barrona Trumpa, sina Donalda Trumpa.

Niz događaja započeo je nakon što je tvrtka za kripto analitiku Arkham Intelligence ponudila veliku nagradu od 150.000 dolara za svakoga tko ima informacije o tvorcu DJT-a. ZachXBT je odgovorio na objavu i bio spreman razotkriti DJT-ov identitet.

Prema nizu objava ZachXBT-a, Shkreli mu je osobno poslao poruku, moleći ga da ne bude razotkriven. Međutim, nedugo kasnije, nakon što je molio da ne bude razotkriven, Shkreli je ugostio X space, u kojem je rekao da je kreator DJT-a.

Ovo priznanje bilo je koliko iznenađujuće, toliko i zbunjujuće jer je samo nekoliko sati ranije bivši osuđenik demantirao navode o bilo kakvoj upletenosti u DJT.

Bivši osuđenik isprva je tvrdio da je DJT službeno povezan s predsjedničkim kampanjama Donalda Trumpa, čak je otišao čak i do klađenja s kripto trgovcem GCR-om u vezi s autentičnošću ovog tokena. Međutim, stvar tu ne staje. Martin Shkreli sada se suočava s višestrukim optužbama za trgovanje povlaštenim informacijama. ZachXBT je podijelio snimak zaslona na kojem Shkreli potiče nekoga da kupi DJT tokene.

Istraživač blockchaina razotkrio je insajdera pod imenom Versosol, koji je prodao DJT tokene u vrijednosti od oko 832.000 dolara, pretvorio te prihode u USDC i prebacio ih na centraliziranu mjenjačnicu. Taj isti insajder također je značajan investitor u još jednom projektu Martina Shkrelija pod nazivom Shoggoth.ai.

Lookonchain je nedavno objavio na X-u da je insajder generirao ogromne profite prodajom DJT-a. Povukli su 72 solane s Binancea i iskoristili 67,1 za kupnju preko 58,87 milijuna DJT-a.

Ovaj insajder kasnije je prodao tokene za više od 10.241 USDC-a i 7.387 solane. U biti, insajder je zaradio više od milijun dolara od ulaganja od samo oko 9.400 dolara. Prema mišljenju mnogih u kripto zajednici, takvi dobici od 110 puta signaliziraju trgovanje povlaštenim informacijama, sa Shkrelijem kao glavnim krivcem.

26. lipanj 2024 21:31