Studentski Lider klub
StoryEditor

Održana Ljetna porezna akademija

25. Srpanj 2021.
Maša Šarić, partnerica u EY-u Hrvatska i pokretačica Akademije
Studenti završnih godina zainteresirani za financije, strateško planiranje i teme vezane uz poreznu politiku i ove su godine imali prilike učiti od najboljih na jedinstvenoj akademiji koju su organizirali konzultantsko-revizorska tvrtka EY i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Jubilarno, peto izdanje Ljetne porezne akademije trajalo je pet dana tijekom kojih je održano više od trideset nastavnih sati predavanja i radionica u sklopu kojih su studenti proširili svoje znanje o financijama i oporezivanju, a imali su priliku i komentirati te raspravljati s eminentnim poreznim i financijskim stručnjacima. Osim novostečenih znanja, iskustava i poznanstava, ostvarili su dva ECTS boda, a oni koji su se zalaganjem i idejama dodatno istaknuli dobili su priliku za obavljanje stručne prakse u EY-u Hrvatska.

Ove se godine Ljetna porezna akademija posebno bavila važnošću zakona i smjernica EU, pri čemu su studenti, među ostalim, naučili nešto više o prepoznavanju poreznih prijevara multinacionalnih kompanija. U izradi plana i programa ponovno je naglašeno to da osim studenata ekonomije (smjer financija, računovodstva, poslovne analize i planiranja) u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih fakulteta.

– Svake godine iznova nas veseli vidjeti sve više studenata koji se prijavljuju i aktivno sudjeluju na Akademiji, što im je prilika za učenje i razvoj, ali i za upoznavanje novih kolega te predavača koji su vrhunski stručnjaci. Ljetnom poreznom akademijom stvorili smo dodatnu platformu za usavršavanje i osposobljavanje budućih stručnjaka i tako olakšali njihov ulazak u svijet financija i poreza. Ona je logičan nastavak naših dugogodišnjih nastojanja da tematiku poreza i oporezivanja približimo studentima koji karijeru počinju upravo na tom području. Potičemo njihovo zanimanje za nove trendove i znanje te ih ohrabrujemo da razvijajući vlastite ideje kreiraju rješenja za budućnost – rekla je Maša Šarić, partnerica u EY-u Hrvatska i pokretačica Akademije.

16. travanj 2024 12:53