Ukratko
StoryEditor

PlanRadar štedi vrijeme i pojednostavljuje proces građenja i upravljanje nekretninama  

09. Listopad 2019.
Svaki tjedan softver PlanRadar obrađuje više od 25 000 projekata na kojima korisnici u prosjeku štede 7 sati tjedno, odnosno 18 posto radnog vremena  

PlanRadar je “Software as service” rješenje u oblaku namijenjeno za projekte u graditeljstvu i nekretninama koje omogućuje jednostavni sustav ticketa i izravne komunikacije čime se smanjuju prekoračenja budžeta, pogreške i kašnjenje s izvršenjem zadataka. Iako se proteklih godina građevinski sektor i tržište nekretnina u Hrvatskoj oporavilo od posljedica ekonomske krize, ti sektori zaostaju kada je riječ o digitalizaciji. Mnoge građevinske kompanije još uvijek koriste isti način poslovanja kao i prije 20 ili 30 godina – korištenjem papirnate dokumentacije, što može negativno utjecati na izvođenje radova zbog velike količine podataka. Osim toga, digitalizacija predstavlja savršeno rješenje za druge izazove kao što je nedostatak radne snage ili problemi financiranja projekta.  

Sigurnost, transparentnost i preglednost

Osnova softverskog rješenja PlanRadar je digitalni građevinski nacrt koji korisnik na jednostavan način može učitati u sustav putem drag 'n' drop značajke. Nakon toga, na nacrt se mogu dodavati i obilježavati raznovrsne informacije što štedi vrijeme i pojednostavljuje proces građenja i upravljanje nekretninama. Uz PlanRadar zadaci se unose u obliku ticketa (koji su smješteni izravno na digitalnim građevinskim nacrtima). Ticketi se mogu komunicirati putem teksta, govorne poruke ili fotografije te se automatski dijele sa suradnicima koji imaju odgovarajući pristup. Ovakav način rada korisnicima štedi u prosjeku 7 radnih sati tjedno, jer se informacije više ne moraju bilježiti ručno odnosno olovkom na papiru.

Sigurnost je dodatna prednost ovog softvera.  U PlanRadar aplikaciji se informacije, za razliku od drugih popularnih aplikacija za komunikaciju, pohranjuju u skladu s uredbama Zakona za zaštitu podataka (GDPR). Isto tako, softver u stvarnom vremenu sudionike  projekta obavještava o novim ili ažuriranim informacijama koje se tiču nekog nedostatka ili radova. Uvid u podatke mogu dobiti samo one osobe koje je autor ticketa prethodno za to ovlastio. Zaposlenici, investitori i izvođači radova mogu unositi komentare, izmijeniti status ticketa ili mu samostalno dodati fotografije. Ovakvim načinom rada osigurava se potpuno transparentna i pregledna komunikacija, koju je lako pratiti. Dodatna pogodnost softvera je u prikazivanju svih zadataka i nedostataka u obliku ticketa, ali i u obliku klasičnog popisa ili bilješki smještenih na digitalnim građevinskim nacrtima.

Zadovoljni korisnici o prednostima softvera PlanRadar

„Iako smo relativno novi korisnici softvera, PlanRadar upotrebljavamo za rad na projektima kao što su rekonstrukcija i izgradnja Opće bolnice Pula, rekonstrukcija ceste u Šibeniku te na projektu Hrvatskih željeznica kao i izgradnja pruge Dugo Selo-Križevci, gdje obnašamo ulogu stručnog nadzora“, izjavio je izvršni direktor tvrtke Investinženjering d.o.o., Dejan Dragić i administrator softvera PlanRadar te naglasio „Kod PlanRadara jako cijenimo jednostavnost programa. Vrlo je intuitivan. Apsolutni benefit rada s PlanRadarom je skraćeno vrijeme stvaranja izvještaja koji smo po ugovoru dužni dostaviti naručitelju odnosno izvođaču. Naime, PlanRadar nam olakšava obilaske gradilišta, evidentiranje nedostataka i u konačnici izvještavanje te obavještavanje izvođača koji su u ugovornoj obvezi otklanjanja tih nedostataka. S druge strane, ostali sudionici projekta, poput naručitelja i projektanta, mogu u svakom trenutku imati uvid u status radova”.

Zagrebački Investinženjering d.o.o. dio je GI grupe, vodeće hrvatske tvrtke koja povezuje stručnjake iz mnogih područja građevinarstva. Njihovi inženjeri koji već dugi niz godina pružaju profesionalne konzultantske usluge za pripremu i provedbu graditeljskih projekata uspješno su implementirali softver PlanRadar u svom poslovanju.

5000 klijenata iz različitih sektora

Majstorima softver olakšava organizaciju i praćenje tijeka radova u građevinskim objektima te im tako smanjuje troškove. Budući da su svi podaci pohranjeni u oblaku, ne mogu se zagubiti odnosno dostupni su i mogu se odmah pregledati čak i godinama nakon dovršetka projekta. Brza i precizna dostupnost podataka od velike je prednosti kada se radi o sakupljanju dokaza o izvršenim uslugama ili radovima. Uneseni ticketi se praktičnom funkcijom filtriranja mogu temeljito pretražiti, a sve to se postiže samo s jednom, brzom pretragom pohranjenih podataka o svim projektima. Time se izbjegava mukotrpna pretraga e-mailova, osobnih bilježaka i štedi vrijeme.

Zbog svoji prednosti, PlanRadar nije samo ograničen na usko područje graditeljstva već se može primijeniti i u drugim sektorima, čime se proširuje broj potencijalnih korisnika. PlanRadar se danas već koristi u proizvodnji  te u održavanju zgrada, kao i u turizmu u održavanja hotela ili održavanju infrastrukture kao što su autoceste, podzemne željeznice ili željezničke pruge.

PlanRadar aplikaciju koristi više od 5000 klijenata iz 43 zemlje uključujući i internacionalne kompanije kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, dok se u Hrvatskoj njome koriste Kamgrad, Abilia, Gark Konzalting, PDM Savjetovanje, ATP i Investinženjering u upravljanju građevinskim projektima i postojećim nekretninama. Aplikacija je jednostavna za korištenje i nije potrebna dodatna obuka. Dostupna je za sve mobilne uređaje s Android, iOS i Windows operativnim sustavom, svejedno radi li se o tabletu ili pametnom telefonu. Svi zainteresirani mogu besplatno testirati aplikaciju PlanRadar na 30 dana na www.planradar.com/hr

28. studeni 2022 16:09