Hrvatska
StoryEditor

ABS Sisak - Uskoro povratak u pogone

07. Veljača 2021.
Marco Clemente

Acciarierie Bertoli Safau Sisak (ABS Sisak), smješten u nekadašnjoj sisačkoj željezari, još uvijek zbraja štete na postrojenjima i objektima nastale uslijed razornog potresa i naknadnih podrhtavanja tla. Međutim, postoje naznake da će taj proizvođač čelika koji posluje unutar talijanske grupacije Danieli uskoro ponovno početi raditi.

– Još su u tijeku provjere opreme. Procjenjujemo da ćemo proizvodnju pokrenuti u veljači, ali to još nije konačna odluka – izvještava Marco Clemente, predsjednik Uprave ABS Siska, koji sada čini što može kako bi što prije upalio strojeve.

Dotad su morali odgoditi isporuke narudžbi, što klijentima nije lako palo jer se potres dogodio u osobitom trenutku na tržištu. Unatoč nezavidnoj situaciji, Clemente je optimističan.

– Recentni događaji ne bi trebali imati utjecaj na našu radnu snagu sudeći prema informacijama koje smo od nje dobili. Ipak, ići ćemo u novi krug zapošljavanja. Naši planovi da povećamo proizvodnju nisu se promijenili. Trudimo se najbolje što možemo da ostanemo pozitivni i fokusirani na naše dužnosti i cilj da što prije pokrenemo proizvodnju. Vjerujemo da je to najbolji način da prebrodimo ovo teško razdoblje. Ne zaboravimo ni pandemiju koronavirusa – ističe šef ABS Siska.

03. svibanj 2024 19:27