Hrvatska
StoryEditor

Antun Mikec prepustio sinu direktorsko mjesto u VMD grupi

13. Lipanj 2021.
VMD Grupa

Antun Mikec, jedan od osnivača tvrtke VMD grupe, specijalizirane za gradnju i prodaju nekretnina, s prvim danom lipnja prestao je obnašati funkciju direktora u toj kompaniji i na njegovo mjesto imenovan je njegov sin Neven Mikec, koji je i dosad bio jedno od glavnih VMD-ovih lica.

Kako doznajemo u kompaniji, riječ je o najobičnijoj smjeni generacija. Naime, građevinski poduzetnik Antun Mikec navršio je osamdeset godina te je zaključio da je najbolje da se povuče iz operativnog poslovanja, pa je logično da nasljednik preuzme poslovanje nad kompanijom, što se i dogodilo.

Antun Mikec ipak se neće potpuno povući iz biznisa te će se, kako neslužbeno doznajemo, baviti razvojem golfa u zagrebačkom naselju Blatu pod okriljem kompanije Riverside Golf Zagreb. Kako pak poručuju iz VMD grupe, za njihove partnere i dobavljače ta promjena na čelu tvrtke ne mijenja apsolutno ništa. Sve ostaje kao i prije, poručuju.

Svi započeti VMD-ovi projekti napreduju jednakim tempom, novi su projekti u pripremi, posla ne manjka, a jednakom će ostati i suradnja sa Željkom Vučemilom, suosnivačem VMD grupe, koji je nedavno sa svojim tvrtkama poslao ponudu za dokapitalizaciju RIZ-a Odašiljači. Inače, VMD grupa i dosad je bila praktički podijeljena između obitelji Mikec i Vučemil, i to tako da svatko vodi svoje građevinske projekte unutar Grupe. 

19. travanj 2024 15:59