Hrvatska
StoryEditor

AZ mirovinski fondovi i Valamar pokrenuli novi ciklus ulaganja kroz dokapitalizaciju Imperial Riviere

29. Srpanj 2021.
Željko Kukurin

AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera dogovorili su nastavak strateških ulaganja u turizam Hrvatske kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u vrijednosti od 689 milijuna kuna koja će se realizirati nakon odobrenja Glavne skupštine Imperial Riviere sazvane za 10. rujna 2021.

Kako se navodi u priopćenju, u 2019. godini AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera uspješno su realizirali pripajanje tvrtke Hoteli Makarska i prvu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere, te ostvarili ulaganja u rekonstrukciju hotela Parentino u Poreču, hotela Meteor u Makarskoj te premium kampinga Padova na Rabu. Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu.

Nakon provedbe postupka povećanja temeljnog kapitala sukladno relevantnim propisima, Valamar će biti imatelj 46,27% a AZ mirovinski fondovi imatelji 48,85% dionica Imperiala.

- Druga faza povećanja kapitala Valamara i AZ mirovinskih fondova u Imperialu logičan je nastavak dosadašnje uspješne suradnje i inicijalnog plana ulaganja u turizam Hrvatske. Vjerujemo u brzi oporavak odmorišnog turizma Hrvatske od krize. Ovo vrijeme treba iskoristiti za pripremu investicija kako bi se ubrzala realizacija ulaganja kada se za to steknu uvjeti u cilju što brže normalizacije i povratka u razvojnu fazu poslovanja - rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima naglasio je kako Imperial Riviera, uz raznoliku ponudu sadržaja i kapaciteta i to u destinacijama od sjevera pa do krajnjeg juga naše obale, obuhvaća široko tržište, a ovom dodatnom investicijom  ta će se ponuda i dodatno diversificirati.

- Nastavak suradnje s Valamarom i ovo dodatno ulaganje, predstavlja stratešku odrednicu AZ mirovinskih fondova koji aktivno traže prilike ulaganja u hrvatsko gospodarstvo i projekte koji zadovoljavaju visoke standarde korporativnog upravljanja te dugoročno donose dobre povrate za članove fondova pod upravljanjem društva - rekao je Buk.

19. lipanj 2024 03:39