Hrvatska
StoryEditor

Je li energetika sektor novih prilika?

01. Prosinac 2020.
U četvrtak, 3. prosinca, u 14 sati putem platforme Zoom održat će se 6. besplatni digitalni event Investment Arena ‘Energetika – sektor novih prilika‘

Piše: FIMA Plus

Godina 2020. pokazala nam je koliko je priroda moćna. S jedne strane smo već umorni od svih problema izazvanih pandemijom COVID-19, a s druge strane svi lockdowni su pokazali koliko je malo potrebno da se razina zagađenja drastično smanji, posebno u Europi.

Dekarbonizacija energetskog sektora kroz snažan rast obnovljivih izvora energije nužna je za smanjenje ispuštanja CO2 u atmosferu i smanjenje zagađivanja prirode. Cijeli energetski sektor se mijenja u svojoj osnovi i ovim se webinarom želi posvetiti posebna pažnja postojećim zelenim energetskim kompanijama, kao i onima koje su u nastanku. Energetski sektor je trenutno tamo gdje su telekomunikacije bile na početku 21. stoljeća. Tada su nastale mnoge .com kompanije s trenutno najvećim tržišnim vrijednostima.

Kako će se mijenjati i razvijati energetska tržišta, kakve nove servise možemo očekivati, koji su svjetski primjeri novih vrsta usluga, stanje u dijelu EU i HR regulative, razvoj elektromobilnosti te mogućnosti investiranja u novi energetski sektor, samo su neke od tema o kojima će svoje stavove podijeliti panelisti 6. webinara koji organizira FIMA u suradnji s Business Sailing i Woomom, a koji se održava u četvrtak, 3. prosinca 2020., u 14 sati (Zoom):

  • IGOR MEGLA, magistar energetskog i klimatskog prava
  • LUKA PEHAR, direktor Sektora tržišta električne energije i EKO bilančne grupe u HROTE-u
  • mr. sc. MAJA POKROVAC, direktorica Obnovljivi izvori energije Hrvatske
  • PREDRAG ŠEATOVIĆ, predsjednik Uprave Enasola
  • Moderator webinara je Milan Horvat (FIMA)

Prijaviti se možete BESPLATNO putem linka za prijavu.

Tijekom webinara, putem chata, možete postavljati pitanja na koja će sudionici odgovarati, ali također iznijeti svoje stavove i mišljenja, a OVDJE možete pogledati video-poziv svih sudionika.

19. travanj 2024 17:15