Hrvatska
StoryEditor

Log Adria: Bojan Šefer prodao logističku tvrtku austrijskom Rhenusu

23. Kolovoz 2021.
Log Adria

Logistička kompanija RHENUS preuzela je LOG ADRIJU iz Kukuljanova (Bakar) od osnivača Bojana Šefera, koji se povukao s direktorske pozicije, ali ostaje u Upravi. Novi predsjednik Uprave je predsjednik Izvršnog odbora u RHENUS COMMODITY LOGISTICSU Patrick Schäffer, a treći član nove Uprave je Boštjan Pavlin.

Austrijski Rhenus posluje u sklopu njemačke obiteljske RETHMANN GRUPE. Za RHENUS je posebno važna regionalna ekspertiza hrvatske tvrtke.

- Povezat ćemo to dugogodišnje znanje o kupcima i poslovnim partnerima na lokalnoj razini sa svojom globalnom mrežom koja se ovom akvizicijom znatno povećava - komentirao je Schäffer transakciju.

RHENUS je dosad bio orijentiran uz Dunav (vlasnik je luke u Kremsu) i već posluje u Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Srbiji, a sad dolazi i na hrvatsko tržište i uključuje se u jadranski prometni pravac putem špedicije, transportnih lanaca i drugih usluga preko luka Rijeka i Ploče.

LOG ADRIA osnovana je 2014., u prošloj godini prihodi su joj pali za desetak milijuna kuna, ali je uz 88 milijuna kuna prihoda iskazala više od pet milijuna kuna dobiti, što je šest puta više nego u 2019. godini.

18. travanj 2024 08:16