Hrvatska
StoryEditor

Švedska tvrtka Transcom preuzela varaždinsku tvrtku City Connect

31. Srpanj 2021.

Hrvatsku tvrtku City Connect, specijaliziranu za omnichannel korisničko iskustvo, prodaju i marketinške usluge putem glasovnih i digitalnih kanala, a čije je sjedište u Varaždinu, preuzela je švedska tvrtka Transcom. Vrijednost preuzimanja još je nepoznata, a kako prenosi Jutarnji, Transcomu je ovom akvizicijom cilj pozicionirati se kao vodeći BPO pružatelj usluga u jadranskoj regiji.

Marko Dagelić, predsjednik Nadzornog odbora City Connecta, za Jutarnji je izjavio da su ovom akvizicijom trenutni vlasnici i menadžment City Connecta ušli u suvlasništvo Transcoma te su preuzeli upravljanje na pozicijama Transcoma u jadranskoj regiji. Također, time je Transcom postao dominantan BPO pružatelj usluga s više od 3000 zaposlenika.

City Connect osnovan je 2019. i od tada je u kratkom roku postao vrlo uspješan zbog čega je dobio nadimak 'varaždinski Infobip'. Prihodi im iz godine u godinu rastu te su se u 2020. godini popeli na iznos od 46,3 milijuna kuna. Ove godine pak očekuju da če ostvariti 18 milijuna dolara prihoda.

U akviziciji City Connecta financijski savjetnik Trascoma bili su Grubišić i partneri.

18. travanj 2024 07:43