Tehno
StoryEditor

Elon Musk donirao skoro dvije milijarde dolara Teslinih dionica u dobrotvorne svrhe

15. Veljača 2023.
Elon Musk foto Shutterstock

Izvršni direktor Tesle Elon Musk kaže da je prošle godine donirao oko 1,95 milijardi dolara dionica u dobrotvorne svrhe. Donacija od 11,6 milijuna dionica opisana je kao ‘poklon u dobroj vjeri‘ u pondesku američkim regulatorima, objavio je BBC. U podnesku nisu imenovani primatelji donacije. . 

Dokument predan američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu pokazao je da su sredstva donirana između kolovoza i prosinca prošle godine. Podsjećamo, to nije prvi put da Musk daruje dionice Tesle u dobrotvorne svrhe, s obzirom da je 2021. donirao dionice u vrijednosti od oko 5,74 milijarde dolara, prema regulatornoj prijavi. 

Također je na Twitteru te godine objavio da planira donirati 20 milijuna dolara školarama u okrugu Cameron i deset milijuna dolara gradu Brownsvilleu u Teksasu za ‘revitalizaciju središta grada‘. 

Vrijeme za novog direktora Twittera 

Musk je u srijedu rekao da bi krajem ove godine bilo ‘dobro vrijeme‘ da se nađe netko tko će ga naslijediti na mjestu izvršnog direktora Twittera.

- Pretpostavljam da bi kraj ove godine bio dobar trenutak da nađemo nekog drugog da vodi tvrtku, jer mislim da bi trebala biti u stabilnoj poziciji, znate, krajem ove godine - rekao je.

- Mislim da moram stabilizirati organizaciju i samo se pobrinuti da je na financijski zdravom mjestu i da je plan proizvoda jasno postavljen - rekao je na video sastanku na Svjetskom vladinom summitu u Dubaiju.

Podsjećamo, Musk je Twitter kupio prošle godine za 44 milijarde dolara, a od tada je rekao da je tvrtka blizu bankrota. U međuvremenu su ga brojni Teslini ulagači kritizirali da troši previše vremena fokusirajući se na pokušaj preokreta društvene mreže.

U studenom, obraćajući se na G20 summitu na Baliju u Indoneziji, Musk se s time i sam složio.

- Moje se radno opterećenje nedavno prilično povećalo... Imam previše posla na tanjuru, to je sigurno - zaključio je. 

24. travanj 2024 22:05