Tehno
StoryEditor

Super-aplikacija: Muskov X će ubrzo nuditi video i audio pozive korisnicima

03. Rujan 2023.

Korisnici X-a, društvene mreže ranije poznate kao Twitter, ubrzo će moći upućivati video i audio pozive putem platforme bez potrebe da dijele svoje telefonske brojeve, rekao je vlasnik X-a Elon Musk u objavi u četvrtak, objavio je Bloomberg.

Musk želi da X postane više nalik WeChatu tvrtke Tencent Holdings, a riječ je o platformi za razmjenu poruka koja je s vremenom postala super-aplikacija koja nudi sve, od društvenih medija i videoigara do fintecha. Izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino rekla je da će X također uključivati ​​značajke kao što su online plaćanja i bankarstvo.

Musk, koji je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara, rekao je da će X služiti kao ‘učinkovit globalni adresar‘ za nove značajke i da će korisnici moći upućivati ​​pozive preko X-a na iOS-u, Androidu, Mac-ovima i osobnim računalima.

Najava je uslijedila nakon što je platforma ažurirala svoju politiku privatnosti kako bi uključila prikupljanje biometrijskih podataka. X ne definira što smatra biometrijskim, iako su druge tvrtke koristile taj izraz za opisivanje podataka sakupljenih s lica, očiju i otisaka prstiju osobe. Iz tvrtke su također rekli da će prikupljati informacije o poslovima i obrazovanju korisnika.

Otkako je kupio Twitter, Musk je ukinuo prepoznatljiv logo plave ptice i uveo niz promjena, uključujući vraćanje prethodno zabranjenih korisnika i ukidanje mogućnosti blokiranja računa. Kako će X izgledati u budućnosti i hoće li korisnici prihvatiti nadolazeće promjene, tek nam je za otkriti. 

29. travanj 2024 07:36