Ukratko
StoryEditor

Calucem planira uložiti 35 milijuna dolara u novu tvornicu kalcij aluminatnog cementa u SAD-u

01. Kolovoz 2022.

Calucem, proizvođač specijalnog cementa, poboljšat će svoju prisutnost na američkom tržištu izgradnjom 35 milijuna dolara vrijednog proizvodnog pogona u New Orleansu, navodi se u priopćenju. Tvrtka u vlasništvu Cementos Molinsa drugi je po veličini proizvođač kalcij aluminatnog cementa na svijetu, proizvoda visokih performansi koji se primjenjuje u različitim komercijalnim i industrijskim uporabama.

Nova tvornica omogućiti će 70 izravnih radnih mjesta, a Louisiana Economic Development (Projekt gospodarskog razvoja Louisiane) procjenjuje da će rezultirati sa 158 neizravnih radnih mjesta, dakle ukupno 228 novih radnih mjesta u jugoistočnoj regiji Louisiane.

- Birajući Louisianu, Calucem prepoznaje naše logističke prednosti bez premca za povezivanje proizvođača s domaćim i inozemnim tržištima. Lokacija koju je ova međunarodna tvrtka odabrala u New Orleansu simbol je mnogih strateških lokacija u državi za proizvodnju i slanje proizvoda širom svijeta. Pozdravljamo ovo izravno ulaganje u naše diverzificirano gospodarstvo - rekao je guverner John Bel Edwards.

Calucem planira izgradnju pogona na lokaciji od devet hektara na Industrijskom kanalu. Početak proizvodnje u novom proizvodnom pogonu planiran je u trećem kvartalu 2023. godine.

- Ovim novim ulaganjem Calucem će poduprijeti svoj rast i diverzifikaciju u Sjedinjenim Američkim Državama i osigurati nastavak ponude proizvoda visoke vrijednosti svojim globalnim kupcima. Louisianu smo izabrali za svoj prvi potpuno novi proizvodni projekt u SAD-u zbog dostupnosti strateških sirovina poput vapnenca i prirodnog plina, pristupa plovnim putovima i kvalificirane radne snage te duge povijesti korištenja specijalnih cementnih proizvoda u SAD-u - rekao je predsjednik Calucema i izvršni direktor Yuri Bouwhuis.

Cementos Molins upravlja pogonima u 12 zemalja na četiri kontinenta, a novom tvornicom u New Orleansu otvorit će treću tvornicu za proizvodnju kalcij aluminatnih cemenata te se tako pridružiti Barceloni (Španjolska) i Puli (Hrvatska).

- Ova investicija potiče rast tvrtke u inovativnim i održivim rješenjima za građevinski sektor i konsolidira Cementos Molins kao svjetsku referencu u proizvodnji kalcij aluminatnog cementa. Iznimno sam zahvalan cjelokupnom timu Calucema na naporima da pokrenu ovu investiciju  koja poboljšava naš međunarodni razvoj i podrazumijeva novi iskorak u našoj profitabilnoj i održivoj strategiji rasta - rekao je izvšni direktor Cementos Molinsa Julio Rodriguez.

24. travanj 2024 06:50