Ukratko
StoryEditor

Siemens Media Award 2023: Siemens nagrađuje najbolje novinare i kreatore sadržaja

07. Travanj 2023.

Siemens, lider u tehnološkoj industriji na područjima automatizacije i digitalizacije u procesnoj i proizvodnoj industriji, inteligentne infrastrukture za zgrade, distribucije energetskih sustava i pametne mobilnosti, organizira regionalni natječaj Siemens Media Award 2023, koje će se održati u sedam zemalja srednje i istočne Europe (Hrvatska, Austrija, Mađarska, Poljska, Srbija, Slovačka i Slovenija). Tema ovogodišnjeg natječaja je ‘Tehnologija sa svrhom‘, a otvoren je za autore koji su u posljednjih 12 mjeseci objavili priloge na tu temu.

Svrha natječaja je nagrađivanje medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva i promicanje razmjene između novinara iz CEE regije. U natječaju mogu sudjelovati novinari tiskanih medija, novinskih agencija, radija, TV i news portala, kao i blogeri, YouTuberi i drugi kreatori sadržaja koji su svoje radove objavili između 1. travnja 2022. i 30. travnja 2023.

- Moderna tehnologija, inovacije u industriji i digitalna transformacija ne samo da pomažu organizacijama diljem svijeta da se kreću prema održivijoj budućnosti, već također imaju poseban utjecaj na život svake osobe. S tim ciljem, ovogodišnje natjecanje otvoreno je za prijave radova o tehnološkim inovacijama, od pametnih sustava, umjetne inteligencije i tvornica koje štede resurse, do mreža, pametnih zgrada, mobilnosti, i čišćih oblika prijevoza. Ukratko, tražimo najkvalitetnije i sveobuhvatne sadržaje o tome kako digitalne tehnologije mogu promijeniti svakodnevni život na bolje. Ova je tema od velikog značaja za nas u Siemensu, jer pokazuje koliko napredak u poslovanju i tehnologiji utječe na sposobnost svake osobe da živi kvalitetnijim životom - rekla je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska.

U prvoj će fazi nacionalna povjerenstva među prijavljenim domaćim radovima odabrati najbolje koji će ući u međunarodnu završnicu natjecanja. Hrvatski odbor čine Vladimir Nišević (glavni urednik Poslovnog dnevnika), Miodrag Šajatović (glavni urednik časopisa Lider) i Polona Wallas (voditeljica Odjela korporativnih komunikacija, Siemens d.d.). U drugoj fazi natjecanja međunarodno povjerenstvo sastavljeno od članova nacionalnih povjerenstava izabrat će konačnog pobjednika koji će dobiti nagradno putovanje za dvoje na Salzburški festival, najveći i najvažniji kulturni festival u Austriji. Službeno proglašenje održat će se sredinom lipnja u Beču, gdje će biti pozvani finalisti iz svih zemalja sudionica. 

Siemens poziva sve zainteresirane da dostave svoje radove na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a dodatne informacije o pravilima i uvjetima natječaja dostupne su na mrežnoj stranici Siemensa Hrvatska.

Rok za podnošenje prijava je 5. svibnja 2023.

15. veljača 2024 16:38