Aktualno
StoryEditor

Airbus će surađivati s Renaultom na razvoju nove generacije baterija

30. Studeni 2022.
Airbus

Europski proizvođač aviona Airbus najavio je u srijedu partnerstvo s francuskim proizvođačem automobila Renaultom u razvoju nove generacije električnih baterija za automobile i zrakoplove.

Inženjerski timovi dviju kompanija udružit će snage na razvoju tehnologija skladištenja energije, koje bi električnim vozilima trebale omogućiti da prelaze veće udaljenosti između dva punjenja i time ukloniti značajnu prepreku u njihovom razvoju, stoji u Airbusovom priopćenju.

- Prvi puta dva velika europska igrača iz različitih sektora dijele inženjersko znanje kako bi oblikovali budućnost hibridno-električnih zrakoplova - rekao je Renaultov izvršni potpredsjednik za inženjering Gilles Le Borgne.

- Zrakoplovstvo je iznimno zahtjevno područje kada su u pitanju sigurnost i potrošnja energije, a isto vrijedi i za automobilsku industriju - dodao je Le Borgne.

Suradnja dvije kompanije fokusirat će se na optimizaciju upravljanja energijom i proizvodnju nešto lakših baterija, a tema istraživanja bit će i trajnost budućih baterija i ​​njihov ugljični otisak.

08. lipanj 2024 13:51