Aktualno
StoryEditor

Aljoša Pavelin o odlasku iz Lenca: Nisam se mogao složiti sa sinom novog vlasnika

26. Ožujak 2019.

- Nismo uspjeli pomiriti neslaganja, na kraju smo prijateljski i sporazumno zaključili da je razlaz najbolja opcija - izjavio je Aljoša Pavelin, objašnjavajući razloge ostavke na funkciju predsjednika Uprave brodogradilišta Viktor Lenac.

Odnosu Pavelina i Raffaelea Palumba, sina vlasnika brodogradilišta Antonia Palumba, presudila su, prema riječima sad već bivšeg direktora, ‘neslaganja u poslovnim promišljanjima‘.

Pavelin je ostavku dao još proteklog vikenda, piše Novi list, a vijest je jučer i službeno objavljena na web stranicama Zagrebačke burze, nakon sastanka Nadzornog odbora koji je ostavku prihvatio. Do izbora novog direktora tu će funkciju obnašati Sandra Uzelac, članica Uprave, no koga će talijanski vlasnik Palumbo grupa dovesti kao novog čelnog čovjeka riječkog škvera nije poznato.

Pavelin je u Viktoru Lencu od 28. travnja 2016. godine, mandat mu je trebao trajati 5 godina.

Viktor Lenac završio je prošlu godinu u minusu od 21,5 milijuna kuna, pokazuje nerevidirani izvještaj o poslovanju, nakon rekordnog profita ostvarenog u 2017. godini. Gubitak neće stvoriti probleme u poslovanju i likvidnosti brodogradilišta s obzirom na 37 milijuna kuna zadržane dobiti iz pretprošle godine. Osim toga, rezultati s početka godine nagovještaju kako će prvo tromjesečje biti zaključeno s dobiti.

28. svibanj 2023 14:48