Aktualno
StoryEditor

cargo-partner dodatno proširuje svoje skladišne kapacitete u Hrvatskoj

21. Lipanj 2022.
cargo-partner skladište

Pružatelj logističkih usluga cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar s 12.900 četvornih metara skladišnog prostora u Zagrebu. Smješten deset minuta od zračne luke, novoizgrađeni centar idealno je opremljen za brzu i učinkovitu distribuciju u okolno područje.

Suvremeni prostor pruža kupcima kratkoročno i dugoročno skladištenje, kao i sveobuhvatan portfelj dodatnih usluga za širok raspon industrija.

cargo-partner nastavlja i dalje proširivati svoj skladišni prostor u srednjoj i istočnoj Europi te je nedavno otvorio svoj potpuno novi logistički centar u Hrvatskoj. Prostor se nalazi u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autocestu A11 i deset minuta od Zračne luke Franjo Tuđman.

Suvremeni logistički centar sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 četvornih metara skladišnog prostora, plus mezanin od 900 četvornih metara gdje tim cargo-partnera pruža usluge s dodanom vrijednošću i omogućava potpunu informatičku povezanost preko EDI/API konekcije za modne i druge industrije.

Ovaj prostor sada je dostupan kupcima uz već postojeće skladište od 4000 četvornih metara na Jankomiru u Zagrebu. Novi centar služi kao mjesto za skladištenje i distribuciju različite robe uključujući namirnice, kvarljive proizvode, pića i lijekove.

Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj komentirao je izgradnju novog prostora.

 - COVID-19 je ubrzao rast e-trgovine i prouzročio dugoročne prekide u lancu opskrbe, a u konačnici je doveo do porasta potražnje za skladišnim prostorom.

cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je bitan dio naše mreže u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Novi prostor omogućit će nam još bolje korištenje ovog važnog čvorišta i dodatno proširiti naš portfelj logističkih usluga – rekao je Starčević.

Uz dugoročno i kratkoročno skladištenje, lokalni tim pruža usluge cestovnog prijevoza uključujući distribuciju robe u zemlje EU i izvan EU diljem jugoistočne Europe. S 22 utovarne i istovarne rampe i dodatnim drive-in pristupom, centar je dobro opremljen za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u okolnu regiju.

Brzi tranzit osigurava i carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja za uvozne i izvozne pošiljke. cargo-partner tim u Zagrebu nudi niz usluga s dodanom vrijednošću uključujući prijem robe, pakiranje, prepakiranje, komisioniranje, umetanje dokumenata i kontrolu kvalitete.

Logistički centar posjeduje HACCP i ISO certifikat te je opremljen suvremenim sustavima zaštite od požara, protuprovalne zaštite i nadzora kako bi se osigurali idealni uvjeti skladištenja osjetljive i vrijedne robe. Protupotresni regali zadovoljavaju najviše europske standarde za potrese (Eurocode 8).

06. srpanj 2022 23:25