Aktualno
StoryEditor

CroAI Meetup Šibenik: Umjetna inteligencija utječe i na ljude izvan Zagreba

27. Lipanj 2023.

Umjetna inteligencija ima rastući utjecaj na naše svakodnevne živote, kako na osobnoj razini, tako i na polju poslovanja i društva općenito. Razumijevanje i pravilna uporaba ove tehnologije ključni su za uspješno suočavanje s promjenama koje ona donosi. Stoga je važno omogućiti pristup informacijama, stručnom znanju i razmjeni iskustava svim pojedincima zainteresiranima za inovacije i stvaranje novih vrijednosti.

Međutim, većina edukacija, radionica i panela na tu temu već je tradicionalno rezervirana za Zagreb. Zbog toga Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) nastavlja širenje svojih okupljanja diljem Hrvatske, s ciljem educiranja i decentralizacije van Zagreba. Nakon uspješnog meetupa u Splitu, ovaj put panel raspravu dovode u Šibenik.

Tom prigodom, svoje bogato iskustvo i perspektive iz različitih područja podijelit će Hrvoje Bujas, uspješni poduzetnik i predsjednik UGP-a, a ujedno i osnivač prvog robotskog restorana u Hrvatskoj; Petra Horvatović, umjetnička menadžerica i članica upravnog odbora CroAI-a; Ivan Biliškov, izvršni direktor tvrtke Codeasy i founder AI startupa Necogi; te Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

- Upravo u vrijeme našeg meetupa, Šibenik će biti domaćin Međunarodnog dječjeg festivala, koji će okupiti velik broj djece i mladih. Naš cilj je motivirati i dati smjernice tim mladima o tome kako se prilagoditi promjenama koje donosi razvoj umjetne inteligencije - istaknula je Silov.

Iz CroAI-a pozivaju sve zainteresirane - od učitelja, znanstvenika i poduzetnika do studenata, političara, liječnika, odvjetnika, IT stručnjaka, novinara, umjetnika i drugih - da se pridruže meetupu i budu dio važnih rasprava o umjetnoj inteligenciji.

- Jedan učitelj ili liječnik, koji uvodi AI u svoju praksu, danas vrijedi više nego pet inženjera - zaključio je Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI.

Meetup će se održati u petak, 30. lipnja s početkom u 19:00 sati u Azimutu, na adresi Obala palih omladinaca 2, Šibenik. Svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto registracijom putem linka.

23. travanj 2024 17:21