Aktualno
StoryEditor

DETAS grupa otvorila tvornicu LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

11. Studeni 2017.

Tvornica LED rasvjete i LED signalizacije u kojoj je zaposlenje našlo 15 radnika, a po okončanju investicije trebalo bi ih biti 40, otvorena je u petak u Pakracu.

Talijanski investitor DETAS grupa u izgradnju tvornice uložio je pet milijuna kuna, a pored 2.000 četvornih metara zemljišta na kojem je podignuta tvornica, investitor je u istoj zoni kupio još 18.000 četvornih metara radi proširenja proizvodnje pa će u konačnici zaokruženi proizvodni ciklus investitora stajati sedam i pol milijuna kuna.

DETAS grupa čiji je poslovni partner Pakračanin Zdravko Bantoš, iza sebe ima 120 godina iskustva u proizvodnji rasvjete, a 80 posto proizvodnje namijenjeno je izvozu i to u zemlje istočne Europe i Njemačku.

>>>Dalekovod s norveškom tvrtkom potpisuje ugovor vrijedan 50 milijuna eura

Obraćajući se prisutnima, izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman istaknula je Vladine mjere olakšavanja poslovanja.

Gradonačelnica Pakraca Ana Marija Blažević kazala je da novu tvornicu kao i one u prvoj poduzetničkoj zoni, dobrim djelom treba zahvaliti i talijanskoj nacionalnoj manjini koja živi na području Pakraca.

06. lipanj 2023 03:58